Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ (1)

Συνήθως την Παρασκευή μας την αφιερώνουμε σε επαναληπτικά παιχνίδια. Αυτή την Παρασκευή παίξαμε με την προπαίδεια κάνοντας μια διασκεδαστική επανάληψη και βρίσκοντας αφορμή να σηκωθούμε από τις καρέκλες μας.
Το πρώτο παιχνίδι είναι μια παραλλαγή του γνωστού παιχνιδιού "Μουσικές καρέκλες". Βάλαμε 8 καρέκλες στη μέση της αίθουσας και πάνω τους έβαλα χαρτιά με αριθμούς από τις προπαίδειες που ήθελα να κάνουμε επανάληψη.

Σηκώθηκαν τόσα παιδιά όσες ήταν και οι καρέκλες. Βάλαμε μουσική με την προπαίδεια και ξεκινήσαμε να γυρνάμε γύρω από τις καρέκλες. Μόλις σταματούσε η μουσική έλεγα έναν πολλαπλασιασμό και έπρεπε να καθίσουν στη σωστή καρέκλα. Το παιδί που καθόταν στην καρέκλα με τον σωστό αριθμό έπαιρνε το χαρτάκι του και καθόταν. Έβαζα ένα άλλο χαρτί στη θέση και σηκωνόταν ένα άλλο παιδί. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι να παίξουν όλα τα παιδιά και να πάρει το καθένα ένα χαρτί.
Για το δεύτερο παιχνίδι έπρεπε να σηκωθούν όλα τα παιδιά. Σκόρπισα στο πάτωμα χαρτιά με αριθμούς προπαίδειας. Βάλαμε πάλι μουσική και κάθε φορά που σταματούσε η μουσική έλεγα έναν πολλαπλασιασμό. Τα παιδιά έπρεπε να πατήσουν τον αριθμό με το σωστό αποτέλεσμα.
Αυτή τη φορά δεν καθόμασταν κάτω. Το παιδί που έβρισκε την σωστή κάρτα την έπαιρνε και συνέχιζε. Εκείνος που θα μάζευε τις περισσότερες κάρτες θα ήταν ο νικητής. Θα ήταν καλύτερο να παίξουμε αυτό το παιχνίδι σε ομάδες γιατί εμάς μας δυσκόλεψε λίγο ο χώρος. Δεν μας εμπόδισε όμως να το διασκεδάσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου