Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΡΝΑ- ΠΕΡΝΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ 

ΜΕ ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ 

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Αυτήν την εβδομάδα ασχοληθήκαμε με την προσφορά της μέλισσας στον αθλητισμό, την ομορφιά και την υγεία μας μέσα από τα προϊόντα που δίνει στον άνθρωπο.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
πηγή εικόνας:orinimelissa.blogspot.gr/
Στην αρχαιότητα, πριν μπουν στο στίβο οι αθλητές έπαιρναν μέλι, γιατί το θεωρούσαν αναζωογονητικό του οργανισμού. Αλλά και σήμερα πολλοί αθλητές το χρησιμοποιούν στην διατροφή τους γιατί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, δίνει ενέργεια και τους βοηθά στην αντοχή και στην απόδοση. Τρώγοντας μέλι βοηθούν τους μύες τους να μένουν ακούραστοι στην προπόνησή τους. 
ΟΜΟΡΦΙΑ
πηγή εικόνας: www.dynamikhgynaika.gr
Το μέλι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν καλλυντικό γιατί βοηθά στην ενυδάτωση, αναδόμηση, αντιγήρανση και θρέψη της επιδερμίδας μας. Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν το μέλι στην παρασκευή φαρμάκων, αλοιφών, αρωμάτων, καλλυντικών και ποτών. Μία πολύ γνωστή γυναίκα που χρησιμοποιούσε το μέλι και μάλιστα στο μπάνιο της ήταν η Κλεοπάτρα, η οποία λέγεται ότι είχε τέλεια επιδερμίδα. 
πηγή εικόνας: gr.dreamstime.com
Λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων που έχει το μέλι προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς και είναι κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα και για το δέρμα των μωρών. 
Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά προϊόντα για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά που έχουν κύριο συστατικό το μέλι αλλά υπάρχουν και πολλές συνταγές για να φτιάξουμε και μόνοι μας μάσκες ομορφιάς.
ΙΑΤΡΙΚΗ
πηγή εικόνας:
medlabgr.blogspot.com
Ο Ιπποκράτης συνιστούσε το μέλι σε όλους τους ανθρώπους και περισσότερο στους ασθενής του. Στην ιατρική χρησιμοποιούν πολλά προϊόντα της μέλισσας και περισσότερο το δηλητήριό της γιατί έχει μέσα του πολλά συστατικά που δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε με άλλο τρόπο στα εργαστήρια. 

πηγές κειμένων: http://ingolden.gr
                           http://orinimelissa.blogspot.gr
                           http://geaolympou.gr

Από την προηγούμενη ενότητα είχαμε συλλέξει συνταγές μαγειρικής με μέλι. Σε αυτή την ενότητα συλλέξαμε συνταγές ομορφιάς με μέλι και γιατροσόφια με μέλι. Τα δέσαμε όλα μαζί σε έναν οδηγό χρήσης μελιού και τα παιδιά τα έκαναν δώρο στις μανούλες τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου