Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΕΝΟΤΗΤΑ 19 

ΜΑΘΗΜΑ 1 

ΤΑ ΝΕΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ 

Ξεκουραστήκαμε για τα καλά το Πάσχα κι επιστρέφουμε δυναμικά! Αφού μοιραστήκαμε κι εμείς τα νέα μας, μιας και είχαμε τόσο καιρό να συναντηθούμε, μάθαμε και πώς ταξιδεύουν τα νέα γενικότερα. 
Είπαμε ότι πριν τις εφημερίδες και τα περιοδικά, τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα τα νέα ταξίδευαν με τον ντελάλη, ο οποίος έβγαινε στους δρόμους και διαλαλούσε τα μαντάτα. Μάλιστα μας ήρθε στο μυαλό ο Χατζατζάρης από τον γνωστό μας Καραγκιόζη. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να δεις πώς έλεγε τα νέα ο Χατζατζάρης.
Με τα χρόνια εμφανίστηκαν τα περιοδικά και οι εφημερίδες. Είχαμε κάνει παλαιότερη ανάρτηση για αυτά. Αν θέλεις να τη θυμηθείς πάτα εδώ.
Επίσης, μπορείς να παρακολουθήσεις το παρακάτω βίντεο για να δεις παλαιότερες και σύγχρονες μεθόδους εκτύπωσης εφημερίδων, περιοδικών ή αφισών.
Στην Κρήτη τυπώνεται και κυκλοφορεί η εφημερίδα "Νέα Κρήτη". Μπορείς να παρακολουθήσεις το παρακάτω βίντεο για να δεις πώς τυπώνεται αυτή η τοπική εφημερίδα.
Το ήξερες ότι οι εφημερίδες ανακυκλώνονται και μπορούν να χρησιμεύσουν ξανά; Δες το παρακάτω βίντεο για να μάθεις πώς γίνεται.
Δεν τελειώσαμε όμως εδώ. Σε αυτό το μάθημα μάθαμε για την απελευθέρωση των πουλιών. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές οργανώσεις για την προστασία άγριων ζώων και πουλιών. Μία από αυτές είναι το Ε.Κ.Π.Α.Ζ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων). Μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφορίες αν επισκεφτείς την σελίδα του. 
Μία από τις δράσεις αυτού του κέντρου είναι η περίθαλψη τραυματισμένων πουλιών και η απελευθέρωσή τους στη φύση μόλις αυτά γίνουν ξανά καλά. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να δεις μία τέτοια απελευθέρωση.
Μία άλλη οργάνωση είναι η ΑΝΙΜΑ. Αν επισκεφτείς τη σελίδα της και πατήσεις στις δράσεις θα δεις απελευθερώσεις διάφορων άγριων ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου