Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Οι άνθρωποι για να μετακινηθούν και να μεταφέρουν τα προϊόντα τους χρειάζονται τα μέσα μεταφοράς. Ανάλογα με το πού αυτά κινούνται τα χωρίζουμε σε μεταφορικά μέσα ξηράς, θάλασσας ή αέρα. Από τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα γαϊδουράκια για τις μετακινήσεις τους και τη μεταφορά των προϊόντων τους. Μετά ήρθαν οι άμαξες και στη θάλασσα οι βάρκες. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να δεις αυτά τα παλαιότερα μεταφορικά μέσα.
Σήμερα υπάρχουν πολλά είδη μεταφορικών μέσων. Κάποια από αυτά μπορούν να μεταφέρουν πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα και γι' αυτό ονομάζονται Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή μέσα συγκοινωνίας. Σε αυτά για να επιβιβαστούμε χρειαζόμαστε εισιτήριο. Μπορείς να παρακολουθήσεις το παρακάτω βίντεο για να μάθεις περισσότερα για τα μεταφορικά μέσα.
Για να βοηθήσουμε το περιβάλλον προτιμούμε τα μέσα συγκοινωνίας ή το ποδήλατό μας και, όπου αυτό είναι δυνατό, τα πόδια μας. Έτσι θα κάνουμε και λίγη γυμναστική και ταυτόχρονα θα μειώσουμε την ρύπανση του περιβάλλοντος από τα καυσαέρια. 
Τώρα που μάθαμε τόσα πολλά πάμε να παίξουμε με το Φωτόδεντρο. Πάτα την εικόνα και σύνδεσε το κάθε μέσο με την κατηγορία στην οποία ανήκει.
Εδώ μπορείς να λύσεις ένα σταυρόλεξο για τα μεταφορικά μέσα.
Κι εδώ μπορείς να παίξεις ένα παιχνίδι σωστού και λάθους για τα προβλήματα που προκαλούν τα μέσα μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου