Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 

Πήραμε μία γεύση από την κυκλοφοριακή αγωγή. Και το λέω έτσι γιατί τα παιδιά ασχολούνται εκτενέστερα με αυτό το θέμα στην Γ' τάξη. Αφιερώσαμε όμως αρκετό χρόνο για να δούμε τα σήματα που μας βοηθούν και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε για να είμαστε ασφαλείς στο δρόμο.Πριν μπούμε στο βιβλίο διαβάσαμε το παραμύθι "Καλώς τον κύριο ΚΟΚ". Αν θέλεις να το θυμηθείς παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο.
Στη συνέχεια μιλήσαμε για τα σήματα στους δρόμους και πού αυτά μας βοηθούν, για τους φωτεινούς σηματοδότες και τους τροχονόμους και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε όταν επιβαίνουμε σε ένα όχημα ή όταν οδηγούμε το ποδήλατό μας. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολύ ωραία βιντεάκια κυκλοφοριακής αγωγής. Εγώ βρήκα μερικά και τα ανεβάζω εδώ για να δεις όποιο σου αρέσει.



Άκουσε κι αυτό το παραμύθι "Ο φίλος μου ο ποδηλατάκιας". Μας θυμίζει πώς πρέπει να οδηγούμε το ποδήλατό μας για να είμαστε ασφαλείς στο δρόμο.
Μπορείς επίσης να ακούσεις και αυτά τα τραγουδάκια.

Στην παρακάτω σελίδα μπορείς να δεις και να μάθεις τα σήματα οδικής κυκλοφορίας.
Κι αφού τα μάθεις καλά μπορείς να κάνεις το παρακάτω τεστ ερωτήσεων.
Το να μαθαίνουμε να κυκλοφορούμε σωστά στο δρόμο και ακόμα να οδηγούμε σωστά σε αυτόν προστατεύουμε όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους. Το λέει και ο Μικρός Νικόλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου