Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Η ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ 4 

Πέρσι η Φανή μας είχε μάθει ένα τραγούδι για την προπαίδεια του 4 που μας βοήθησε πολύ. Το χρησιμοποιήσαμε και φέτος και μας φάνηκε πολύ δύσκολο. Κρίμα που δεν μπορώ να σας το βάλω να το ακούσετε.
Τα λόγια είναι η προπαίδεια του 4 αλλά η μελωδία είναι αυτή που τα βοηθά να το θυμούνται. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε έτσι όλες τις προπαίδειες. 
Σήμερα λοιπόν ήρθαν στην τάξη μας ο κύριος Σωστάκης κι ο κύριος Λαθάκης, πάνω που λέγαμε ότι μας ξέχασαν.

Μας έφεραν σωστές και μπερδεμένες καρτέλες αλλά εμείς τις ξεμπερδέψαμε. Στη συνέχεια ήρθε το καπέλο με τις καρτέλες. Τι θα βγάλει τώρα το καπέλο; Για να μην βαριόμαστε συνέχεια τα ίδια το καπέλο μας έφερε κάτι διαφορετικό. Μέσα του είχε κάρτες που από τη μια ήταν κόκκινες κι από την άλλη πράσινες. 

Οι κόκκινες είχαν έναν πολλαπλασιασμό και οι πράσινες την απάντηση. Εμείς διαλέγαμε μία κάρτα αλλά επιτρεπόταν να κοιτάξουμε μόνο την κόκκινη πλευρά. Λέγαμε τον πολλαπλασιασμό και προσπαθούσαμε να βρούμε πόσο κάνει. Αν την βρίσκαμε σωστά την κρατούσαμε. Αν η απάντηση ήταν λάθος την ρίχναμε ξανά μέσα.


Νικητής ήταν εκείνος που στο τέλος θα είχε μαζέψει τις περισσότερες κάρτες. Σήμερα βέβαια δεν είχαμε νικητή γιατί υπήρχαν πολλές ισοπαλίες αλλά θα ξαναπαίξουμε και θα τον βρούμε εκείνον που ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά όλες τις προπαίδειες.

Τώρα μπορείς να ακούσεις το τραγουδάκι της προπαίδειας 4 από τα Λάχανα και Χάχανα.

Και ξεκινάμε τα παιχνίδια με τα κλασικά από τη σελίδα Στην τάξη. Τώρα πια ξέρεις τι να κάνεις. Ένωσε τις κίτρινες με τις πράσινες καρτέλες.

Πάτα τις κάρτες με τη σειρά για να φτιάξεις την προπαίδεια του 4.
πηγή: http://inschool.gr
Βάλε το βελάκι του υπολογιστή πάνω από την ταμπέλα που αναβοσβήνει. Μόλις εμφανιστεί το σωστό αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού πάτα το για να σταματήσει.
Σκάσε τη σωστή μπουρμπουλήθρα.
Κάνε μια επανάληψη στις προπαίδειες του 3 και του 4 με το παρακάτω παιχνίδι.
πηγή: http://inschool.gr
Βρες την σωστή απάντηση στους πολλαπλασιασμούς.
πηγή: http://www.mathsisfun.com/
Τα δύο παρακάτω παιχνίδια είναι από τη σελίδα http://tetartitaxi.weebly.com/. Βρες την σωστή σημαία του πολλαπλασιασμού και κέρδισε το ράλι.
Κι εδώ βρες το καρτελάκι με το σωστό αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού.
Κι ένα τελευταίο παιχνίδι από το Φωτόδεντρο. Προσπάθησε να φτιάξεις την προπαίδεια του 4 με τον χαλασμένο υπολογιστή.
Αν θέλεις να παίξεις κι άλλα παιχνίδια προπαίδειας πήγαινε στις ετικέτες δεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου