Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ 

Φτάσαμε στον αγαπημένο μας ήρωα! Τα παιδιά μου ήταν καλά πληροφορημένα για τον Ηρακλή κι έτσι το ενδιαφέρον μας παρέμεινε αμείωτο. Το να γνωρίζουμε ήδη κάποια πράγματα για το μάθημα μας έδωσε την δυνατότητα να το εμπλουτίσουμε και με άλλες πληροφορίες για τον ήρωά μας.
Όπως για παράδειγμα ότι το πρώτο όνομα του Ηρακλή ήταν Αλκείδης, δηλαδή δυνατός. Το όνομα Ηρακλής το πήρε όταν πήγε στο μαντείο των Δελφών. Το Ηρακλής σημαίνει Ήρα + κλέος δηλαδή αυτός που απέκτησε δόξα εξαιτίας του μίσους της Ήρας. 
Στο μάθημα αυτό ασχοληθήκαμε με τη γέννηση του Ηρακλή και στην τάξη είδαμε το παρακάτω βίντεο όπου κάνει και μια εισαγωγή στους θεούς του Ολύμπου.
Μπορείς να παρακολουθήσεις και το παρακάτω βίντεο που είναι επίσης για τη γέννηση του Ηρακλή.
Κι αυτό το βρήκα και μου άρεσε πολύ. Μας δείχνει τον Ηρακλή και τους άθλους του σε animation. Μπορείς να το παρακολουθήσεις και να δεις και τι θα γίνει παρακάτω στα μαθήματα!
Μία ωραία παρουσίαση όλου του μαθήματος είναι και η παρακάτω από τη σελίδα http://tetartitaxi.weebly.com/.
Ασχοληθήκαμε και με τον μύθο της Αρετής και της Κακίας και μπήκαμε λίγο κι εμείς στη θέση του Ηρακλή για να δούμε τι θα διαλέγαμε. 
Αν θέλεις να διαβάσεις περισσότερα για τον Ηρακλή μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα wikipedia πατώντας την εικόνα παρακάτω.
Πάμε να παίξουμε με όσα μάθαμε; Στο μάθημα διαβάσαμε για τα χαρίσματα του Ηρακλή. Παίξε το παρακάτω παιχνίδι και συμπλήρωσε τα επίθετα που ταιριάζουν στον ήρωα.
πηγή: http://ts.sch.gr/
Λύσε το παρακάτω σταυρόλεξο για τη γέννηση του Ηρακλή.
πηγή: http://users.sch.gr/parantoniou






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου