Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΑΘΗΜΑ 2 

ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΔΙΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΨΗΦΙΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ 

Μιας και θυμόμασταν πολύ καλά από πέρσι την πρόσθεση διψήφιων με κρατούμενο και χωρίς είπα να το προχωρήσουμε ένα βηματάκι παρακάτω. Δώσαμε έμφαση στους νοερούς υπολογισμούς και στην πρόσθεση διψήφιων με υπέρβαση εκατοντάδας στο αποτέλεσμα.
Δεν μας δυσκόλεψε τόσο να λύσουμε τις προσθέσεις όσο να καταλάβουμε πού γράφουμε τις εκατοντάδες που εμφανίζονται ξαφνικά! Ευτυχώς έχω έξυπνα παιδιά και το καταλάβαμε γρήγορα. 
Για να θυμηθούμε ξανά αυτά που μάθαμε μπορούμε να παρακολουθήσουμε το παρακάτω βίντεο.
Και μία παρουσίαση του Άγγελου Χαραλάμπους.

Και φυσικά θα παίξουμε! Θα αναρτήσω κάποια καινούρια παιχνίδια εδώ αλλά μπορείς να πατήσεις και στην εικόνα παρακάτω για να μεταφερθείς στην ανάρτηση της Β' δημοτικού και να παίξεις ξανά τα παιχνίδια που είχαμε βρει και τότε.
Επίσης, μπορείς να βρεις κι άλλα παιχνίδια από τις ετικέτες στα δεξιά της αρχικής μας σελίδας.
Ας παίξουμε πρώτα με το φωτόδεντρο και τις ασκησούλες που έχει στο μάθημά μας. Στο πρώτο παιχνίδι πρόσθεσε τους αριθμούς στον άβακα.
Εδώ παίζουμε με το κομπιουτεράκι. Είναι λίγο δύσκολο αλλά μπορείς να εμφανίσεις όλα τα πλήκτρα πατώντας το πράσινο κουμπί κάτω αριστερά.
Στο inschool βρήκα τα παρακάτω ωραία παιχνίδια για εξάσκηση. Στα δύο πρώτα κάνε τις προσθέσεις οριζόντια.


Στα επόμενα κάνε τις προσθέσεις κάθετα.


Σε αυτό το παιχνίδι βρες το αποτέλεσμα των προσθέσεων και μεγάλωσε το σκορ του ποδοσφαιρικού αγώνα. Πρόσεχε! Μπορεί το αποτέλεσμα να βγει πάνω από το 100 ή να μην έχει καθόλου κρατούμενο.
Βρες κι εδώ τις προσθέσεις αλλά μην ξεχάσεις να ρυθμίσεις τις προσθέσεις ως το 100 από τα δεξιά.
Και σε αυτό το παιχνίδι πάτα το σωστό αποτέλεσμα και μετά το κουμπί αριστερά πάνω για να σου εμφανιστεί καινούρια πρόσθεση.
Για περισσότερα παιχνίδια δες την ετικέτα Παιχνίδια πρόσθεσης με κρατούμενο από την αρχική μας σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου