Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Αα 

Ήρθε στη Γραμματοχώρα μας ο πρώτος μας επισκέπτης. Χωρίς να πω τίποτα στα παιδιά είχα φροντίσει από την προηγούμενη μέρα να βάλω στον τοίχο μας το νέο μας κάτοικο. Μόλις μπήκαν τα παιδιά έγινε αισθητός. Ένα μικράκι με ρώτησε: "Κυρία, τι είναι αυτό;"
Αυτό στάθηκε αφορμή να γνωρίσουμε τον Αλέξη που μας συστήθηκε!
Μας είπε ότι τον λένε Αλέξη, ήρθε από την Αθήνα, είναι αεροπόρος γι' αυτό έφτασε με ένα αλεξίπτωτο και μας φέρνει πολλή αγάπη!
Ενθουσιαστήκαμε με τον Αλέξη και θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε. Ο Αλέξης μας είπε ότι αγαπάει όλες τις λέξεις που ξεκινούν ή έχουν μέσα τους το Α. Γι' αυτό αποφασίσαμε να του στείλουμε ένα γράμμα. Πριν όμως γράψουμε το γράμμα του είδαμε ένα βίντεο για να πάρουμε ιδέες. Μπορείς να δεις κι εδώ την Αχτένιστη Αγελάδα από το Ένα γράμμα μια ιστορία.
Αφού είδαμε το βίντεο βρήκαμε ποια παιδιά το έχουν στο όνομά τους. Έπειτα μάθαμε να προφέρουμε σωστά το Α. Το είπαμε δυνατά, ψιθυριστά, τραγουδιστά, χαρούμενα, σαν να μας έκαναν έκπληξη, σαν να νιώσαμε απογοήτευση κ.α.
Στη συνέχεια γράψαμε το γράμμα στον Αλέξη βάζοντας ένα σωρό λέξεις που ξεκινούν από Α. Όταν το τελειώσαμε φωνάξαμε τον ταχυδρόμο μας για να του το στείλουμε.
Μάθαμε να το γράφουμε και σωστά. Μας το έδειξε η κυρία στον πίνακα αλλά το είδαμε και από το παρακάτω βίντεο.
Το γράψαμε στον αέρα, στο θρανίο, με πλαστελίνη


και με όποιο άλλο τρόπο μπορούσαμε να σκεφτούμε. Φτιάξαμε ένα βιβλίο για το Αα και βάλαμε τον Άρη αφού τον γνωρίσαμε στους ήρωες του βιβλίου.
Τέλος, παίξαμε πολλά παιχνίδια. Μπορείς να τα ξαναπαίξεις κι εδώ κι ακόμα περισσότερα. Από τη σελίδα inschool.gr παίζουμε με το Αα. Βρες εικόνες αρχίζουν από Αα.
Το ίδιο κι εδώ.
Από τη σελίδα jele.gr βρίσκουμε όλα τα υλικά του χυμού που έχουν Αα.

Αν πατήσεις την εικόνα παρακάτω θα δεις το ηλεκτρονικό μας βιβλίο. Πάτα το πρώτο κομμάτι του παζλ και βρες όλες τις εικόνες που αρχίζουν από Αα.
Τέλος πάτα την εικόνα παρακάτω για να πάμε στο λογισμικό του υπουργείου. Διάλεξε το πρώτο παραθυράκι με τη μαγική γραμμούλα, άκου την ιστορία και βρες από την εικόνα το Α και α για να παίξεις μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου