Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

πηγή εικόνας: kidsactivities.gr

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Ιι 

Πριν προχωρήσουμε στο νέο μας γράμμα κάναμε την παρεούλα πα. Ενώσαμε τα γραμματάκια π και α, τα χωρίσαμε, τα χρωματίσαμε, τα εντοπίσαμε και τα βασανίσαμε. Την επόμενη μέρα όμως στον τοίχο μας βρήκαμε τον Ιάκωβο!
Ο Ιάκωβος ήρθε από την Ιεράπετρα, είναι ιερέας και μας έφερε καινούριες ιδέες!
Όπως μας έγινε ποια συνήθεια, και για να μην είναι παραπονεμένος ο Ιάκωβος, θέλαμε να του γράψουμε το γράμμα του, που ως γνωστό πρέπει να είναι γεμάτο με τις αγαπημένες του λέξεις, αυτές που έχουν το Ιι. Επειδή όμως είναι δύσκολο να ξέρουμε ποιες λέξεις θέλουν αυτό το ι είδαμε τον Ιπτάμενο Ιπποπόταμο από το Ένα γράμμα μια ιστορία για να πάρουμε ιδέες. 
Το βρήκαμε στα ονόματά μας, και μάθαμε να το προφέρουμε σωστά. Το είπαμε σιγανά, ψιθυριστά, δυνατά, σαν να είδαμε κάτι ξαφνικά, σαν να ανακαλύψαμε κάτι, σαν να απογοητευτήκαμε και όσο πιο δυνατά μπορούσαμε. Έτσι είδαμε ότι έχει δική του φωνή και μάλιστα δυνατή. Γράψαμε το γράμμα του και ήρθε ο ταχυδρόμος μας και το πήρε.
Μάθαμε και να το γράφουμε σωστά.
Μία από τις καινούριες ιδέες που μας έφερε ο Ιάκωβος ήταν το παιχνίδι του ντετέκτιβ. Μας έκανε δώρο φακούς που έχουν οι ντετέκτιβ και μας έδωσε μία καρτέλα για να βρούμε όλα τα Ιι. Μας είπε ότι μπορούμε να παίζουμε τους ντετέκτιβ σε όλα τα γράμματα χρησιμοποιώντας τον φακό μας. Ενθουσιαστήκαμε!

Έπειτα το ταιριάξαμε και του βάλαμε παρεούλα. Βάλαμε δίπλα του το π και μάθαμε ότι όταν κάνουν παρέα φωνάζουν πι. Με τα καρτελάκια μας παίξαμε δείχνοντας κάθε φορά πότε το πα και πότε το πι.
Φτιάξαμε κι ένα βιβλίο για τον καινούριο μας φίλο.

Τώρα μπορούμε να παίξουμε κι εδώ με το Ιι.
Τα δύο πρώτα είναι από τη σελίδα inschool.gr. Στο πρώτο βρες αν το Ιι ακούγεται στην αρχή ή στο τέλος της λέξης.
Στο δεύτερο βρες τις εικόνες που αρχίζουν από Ιι.

Τέλος πάτα την εικόνα για να πάμε στο λογισμικό του υπουργείου. Πάτα το πρώτο παράθυρο και βρες στην εικόνα το γράμμα Ιι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου