Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

ΕΝΟΤΗΤΑ 1 
ΜΑΘΗΜΑ  3 
ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ 

Με αφορμή το μάθημά μας μιλήσαμε για ακόμα μία φορά για τη συνεργασία μέσα στην τάξη και τη σημασία της τήρησης των κανόνων.
Επεξεργαστήκαμε τις εικόνες του μαθήματος και προσπαθήσαμε να βρούμε κι εμείς με ποιο τρόπο αναλαμβάνουμε αρμοδιότητες, πώς συνεργαζόμαστε, γιατί συνεργαζόμαστε και τι συμβαίνει όταν οι κανόνες δεν τηρούνται. Αποφασίσαμε ότι οι κανόνες είναι αναγκαίοι για την ασφάλειά μας και μας επιτρέπουν να περνάμε καλά στο σχολείο και στην τάξη με τους συμμαθητές μας όταν τους τηρούμε.
Με αφορμή την τελευταία εικόνα του μαθήματος είδαμε πώς ήταν οι τάξεις παλαιότερα κι αναρωτηθήκαμε αν υπήρχε συνεργασία και κανόνες ακόμα και τώρα. Προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε τις διαφορές σε παλαιότερες τάξεις σε σχέση με τις δικές μας. Είδαμε και το παρακάτω βίντεο από παλιές τάξεις και σχολεία. Μάθαμε για την ποδιά και ξεφυλλίσαμε ένα παλιό αναγνωστικό των παππούδων και των γιαγιάδων μας, που έφερε η κυρία. 

Μας έκαναν μεγάλη εντύπωση οι πολλοί τόνοι κι έτσι βρήκα την ευκαιρία να μιλήσουμε λίγο για το πολυτονικό και μονοτονικό σύστημα, έτσι για να το έχουμε ακουστά. Ξεφυλλίσαμε και το δικό μου αναγνωστικό και τα μαθηματικά, καθώς κι άλλα παλιά βιβλία μέσα από το παρακάτω βίντεο.
Τι θυμήθηκα τώρα!!!!!!!!!
Άκου ένα τραγουδάκι για το παλιό αναγνωστικό.
Για να ξεφυλλίσεις κι εσύ παλιά αναγνωστικά πάτα την εικόνα παρακάτω και διάλεξε όποιο θέλεις.
πηγή: greekamericannewsagency.com
Είπαμε με τα παιδιά να ρωτήσουμε κι εμείς τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας πώς ήταν το σχολείο, η τάξη τους και τα σχολικά τους αντικείμενα. Ανυπομονώ να δω τι θα μου πουν. Προς το παρόν παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να ακούσεις τι είπαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες κάποιων παιδιών για το δικό τους σχολείο.
Κι εδώ μπορείς να παίξεις ένα παιχνίδι με τα παλιά σχολικά αντικείμενα. Θα χρειαστείς τη βοήθεια κάποιου που ξέρει να διαβάζει για να σου λέει τι να βρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου