Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΗΣ (6) 
ΛΑ- ΕΛΑ 

Συνεχίζοντας την ιστορία με τον Άρη είδαμε ένα καινούριο αντικείμενο στην εικόνα μας που φωνάζει. Το κουρδιστό παπάκι τραγουδάει Λα-λα-λα ενώ η Μαρίνα φωνάζει τον Άρη.
Κάναμε κι εμείς τα χέρια μας όπως η Μαρίνα και φωνάξαμε κι εμείς τον Άρη. Αναρωτηθήκαμε γιατί να τον φωνάζει η Μαρίνα και παρατηρώντας την εικόνα εντοπίσαμε ένα κομμάτι πανί κοντά στα καλάμια. 
Μετά την επεξεργασία της εικόνας και τη διατύπωση υποθέσεων διαβάσαμε το μάθημα με διάφορους τρόπους. Ανάλογα με το ποιος κύριος ερχόταν διαβάζαμε το κείμενο. Σήμερα όμως ήρθαν και δύο κυρίες. Η κυρία Σιωπηλή, που μας λέει να διαβάσουμε το κείμενο από μέσα μας
 και η κυρία Μοναχική, που δεν θέλει παρέα, προτιμά να διαβάζει μόνη της.
Έτσι, σε όποιο παιδί πήγαινε η κυρία Μοναχική έπρεπε να διαβάσει μόνο αυτό το κείμενο. Βέβαια η κυρία Μοναχική πήγε σε όλα τα παιδιά.
Με τα καρτελάκια μας παίξαμε με τις λέξεις πιπίλα- πάλι- παλάτι- αλάτι. Στη συνέχεια κάναμε χωρίς καμία δυσκολία τις ασκήσεις του τετραδίου μας. Τώρα μπορούμε να παίξουμε κι εδώ για περισσότερη εξάσκηση. Πρώτα παίζουμε με τη σελίδα "Ξεκούρδιστη τάξη". Πάτα το κουμπί είσοδος και μετά ασκήσεις.
Τώρα παίζουμε με τη σελίδα "Στην τάξη". Βρες την παρακάτω εικόνα και διάλεξε όποια δραστηριότητα σου αρέσει.
Συνεχίζουμε με την ίδια σελίδα για να δούμε πόσο καλή μνήμη έχουμε! Παίξε το παρακάτω παιχνίδι και προσπάθησε να βρεις τις παρεούλες που έχουμε μάθει.
πηγή: Στην τάξη
Και τέλος μην ξεχάσεις να πατήσεις την εικόνα και να βρεις το δισέλιδο του μαθήματός μας. Αν πατήσεις τα κομμάτια του παζλ μπορείς να παίξεις με το κουρδιστό παπάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου