Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΗΣ (5) 
ΤΟΠΙ 

Με αφορμή το μάθημα έφερα στην τάξη ένα μικρό τόπι που θα το χρειαστούμε και στην Ευέλικτη ζώνη οπότε τους κίνησα αμέσως το ενδιαφέρον. Είχαν πολλά να μοιραστούν από τις προσωπικές τους εμπειρίες, έτσι μιλήσαμε για το τόπι, για να παιχνίδια που παίζουμε με αυτό και πού παίζουμε με το τόπι μας. 
Στην τάξη είδαμε το παρακάτω βίντεο και είπαμε ότι κάθε φορά που θα βλέπουμε ένα τόπι θα το φωνάζουμε δυνατά. Κάποιες φορές το τόπι δεν ήταν εμφανές κι έπρεπε να το ανακαλύψουμε μέσα σε ένα δωμάτιο.
Είδαμε και το τόπι στην καρτέλα μας και παίξαμε με τα καρτελάκια μας φτιάχνοντας εκτός από το τόπι και τις λέξεις ποτό, ποτά και τίποτα. Έπειτα επεξεργαστήκαμε την εικόνα του μαθήματος και συνεχίσαμε την ιστορία μας. Μάθαμε να διαβάζουμε το κείμενο (φυσικά μόνο την μαυρισμένη λεξούλα από τις πρώτες γραμμές) και βάλαμε στην παρέα μας τον κύριο Φωνακλά και τον κύριο Ψιθυριστό. Μα έλα που το άκουσαν κι άλλοι κι ήθελαν να έρθουν! Έτσι αυτή τη φορά είχαμε και τον κύριο Αργό, που μας έλεγε να διαβάζουμε το κείμενο πολύ- πολύ αργά
 και τον κύριο Βιαστικό που βιαζόταν να φύγει κι έπρεπε να το διαβάσουμε γρήγορα.
Μας αρέσουν αυτοί οι κύριοι γιατί μας κάνουν την ανάγνωση πολύ διασκεδαστική! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου