Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΗΣ (3) 
ΠΑΤΑΤΑ

Αφιερώσαμε παραπάνω ώρα σε αυτό το κομμάτι του βιβλίου μας μιας και ήταν η πρώτη τρισύλλαβη λέξη που μαθαίναμε. 
Κι εκεί που γράφαμε τις παρεούλες που είχαμε μάθει κοιτάω την τσάντα μου και τι να δω; Κατά λάθος είχα βάλει μέσα μια πατάτα. Πολύ γελάσαμε με αυτή τη γκάφα μου αλλά αρχίσαμε να μιλάμε για τις πατάτες. Μάθαμε από πού τις παίρνουμε και πώς, ποιος τις παράγει, πώς τις μαγειρεύουμε κ.α. Μπορείς να δεις κι εδώ ένα βίντεο για την εξαγωγή της πατάτας με σύγχρονα μέσα.
Και μιας και μιλάμε για πατάτες για άκου κι αυτό το τραγουδάκι.
Τη βασανίσαμε λιγάκι αυτήν την πατάτα σήμερα. Την φωνάξαμε, την κόψαμε (στα καρτελάκια), την αποσυνθέσαμε (στα καρτελάκια), τις βγάλαμε παρέες και φτιάξαμε άλλες λέξεις, τις βάλαμε άλλες παρέες, την ξαναφτιάξαμε, είδαμε τον τόνο της και τη διαφορά του στα δύο τα και κάναμε κι επανάληψη όλα αυτά που είχαμε μάθει. Πρώτα παίξαμε με το μπιμπερό μου. Το μπιμπερό μου έχει μέσα τα γραμματάκια που μαθαίνουμε. Κάθε παιδί τραβάει ένα καρτελάκι και λέει μια λέξη από το γράμμα που του τυχαίνει.
Έπειτα κάναμε επανάληψη στις παρεούλες μας. Κάθε παρεούλα που λέγαμε την έριχνα στο πάτωμα.
 Στη συνέχεια έδειχνα μία εικόνα στα παιδιά κι αφού λέγαμε τι βλέπαμε, παίζαμε παλαμάκια- συλλαβές και σήκωνα δύο παιδιά για να τη φτιάξουν με τα καρτελάκια. Έπρεπε όμως να συνεργαστούν. Το ένα παιδί έβαζε την μία παρεούλα και το άλλο την άλλη.



 Αφού τελειώσαμε όλες τις δραστηριότητες κι εργασίες μας φτιάξαμε την αφίσα της πατάτας για να μην μείνει παραπονεμένη που την έφερα κατά λάθος από το σπίτι!

Αν θέλεις να κάνεις κι άλλη εξάσκηση με την πατάτα παίξε το παρακάτω παιχνίδι από την Ξεκούρδιστη  τάξη.
Κι εδώ μπορείς να πας στο ηλεκτρονικό μας βιβλίο, να βρεις το μάθημά μας και να παίξεις με τα κομμάτια του παζλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου