Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 0 ΚΑΙ 1 

Μετά τα γραμματάκια σειρά έχουν οι αριθμοί. Ξεκινήσαμε κι εμείς από το 0 και το 1. Τα κάναμε μαζί γιατί ήταν ήδη γνωστά στα παιδιά και η έννοια του 0 δεν τα μπέρδεψε καθόλου.
Μιας και ήταν ήδη εξοικειωμένα με τους αριθμούς η αναγνώριση και η γραφή τους μας ήταν πολύ εύκολη. Για να το διασκεδάσουμε λιγάκι ακούσαμε στην τάξη τα Ζουζούνια να μας τραγουδούν για το 1. Εμείς το χορέψαμε δείχνοντας με τις κινήσεις μας αυτά που έλεγε το τραγούδι.
Το δείξαμε με τα δάχτυλά μας και προσπαθήσαμε να βρούμε κι άλλα πράγματα που είναι μοναδικά στη φύση, όπως ο ήλιος και το φεγγάρι, αλλά κι αυτά που υπάρχουν στην τάξη μας (βιβλιοθήκη, έδρα κ.α.). Ας θυμηθούμε όμως και πώς γράφονται. Πάτα την εικόνα και τον αριθμό που μάθαμε κι ακολούθα το μαγικό μολύβι από τη σελίδα "Στην τάξη". 
Για να το θυμόμαστε μάθαμε κι ένα μικρό ποιηματάκι :

Απ' τη μέση ανεβαίνω
κατεβάζω μια γραμμή
γράφω κι εγώ το ένα
το μαθαίνω στη στιγμή!
Αφού το γράψαμε στον πίνακα, στον αέρα και στο θρανίο το φτιάξαμε και με το σώμα μας. Παίξαμε μαζί του και τώρα μπορούμε να παίξουμε με το 0 και τους ήρωες από το jele.gr. 
Μιας και δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια μόνο για το 1 ας παίξουμε μέχρι το 5 για να κάνουμε και μια επανάληψη. Μέτρα τις πάπιες στη λιμνούλα και πάτα τον αντίστοιχο αριθμό.
πηγή: http://resources.hwb.wales.gov.uk
Τέλος, διάλεξε το πρώτο καρτελάκι από το αρκουδάκι (το μοβ) και δώσε του τόσα γλυκάκια όσα σου λέει.
πηγή: topmarks.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου