Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 3

Βγήκαμε σήμερα από τη ρουτίνα μας και κάναμε το μάθημά μας πιο παιχνιδιάρικο. Πριν μάθουμε τον επόμενο αριθμό μας θυμηθήκαμε αυτούς που ξέρουμε ήδη. Πανεύκολο! Ήταν επίσης εύκολο να πούμε ποιος αριθμός είναι μετά. 
 Αφού αριθμήσαμε προφορικά μέχρι το 3 μάθαμε να το γράφουμε φτιάχνοντας δύο μισοφέγγαρα. Για να το θυμόμαστε φτιάξαμε το παρακάτω ποιηματάκι:
Δύο μισοφεγγαράκια
φτιάχνουνε τα τριαράκια.
Το' να ως τη μέση κάνω
τ' άλλο μέχρι κάτω φτάνω.

Πάτα την εικόνα παρακάτω και τον αριθμό 3 κι ακολούθα το μαγικό μολύβι.
Έπειτα φτιάξαμε όλους τους αριθμούς που γνωρίζαμε με πλαστελίνη. Και τους βάλαμε στη σειρά. Στη συνέχεια είπα στα παιδιά το παραμύθι για τα 3 γουρουνάκια κάπως προσαρμοσμένο στα μέτρα μας και κάθε φορά που τα παιδιά άκουγαν έναν αριθμό από το παραμύθι έπρεπε να το δείχνουν στην πλαστελίνη τους. 


Μιας και είμαστε πολύ καλοί στο να αριθμούμε μιλήσαμε για τα διαστημόπλοια και την εκτόξευση. Ήξεραν ήδη ότι μετρούμε αντίστροφα στην εκτόξευση οπότε είπαμε να το δοκιμάσουμε κι εδώ. Πρώτα κοιτάζοντας τους αριθμούς κι έπειτα με κλειστά τα μάτια μας εκτοξευτήκαμε! Μάθαμε επίσης και τους αριθμούς που είναι πριν και μετά καθώς και ανάμεσα από συγκεκριμένους αριθμούς.
Δεν ξεχάσαμε βέβαια όση κάναμε εξάσκηση στη γραφή του 3 να ακούσουμε και το αντίστοιχο τραγούδι από τα Ζουζούνια.
Για να μπαίνουμε και στην έννοια της αντίστροφης μέτρησης παίξαμε το παιχνίδι της εκτόξευσης. Κάνουμε το σώμα μας πύραυλο κι αριθμούμε αντίστροφα κι εκτοξευόμαστε όταν φτάσουμε στο 0. Έχεις όρεξη και για άλλο παιχνίδι; Πρώτα παίζουμε από τη σελίδα inschool.gr. Μέτρα τα ευρώ ή τα γραμματάκια και πάτα τον σωστό αριθμό.

Μπορείς να βρεις σε ποια μπίλια στην κάμπια είναι ο αριθμός που σου ζητά; Ξεκίνα από το τέλος της.

Μέτρα τα αντικείμενα και γράψε τον αριθμό με το πληκτρολόγιό σου. Μην ξεχάσεις να πατάς το ροζ κουμπάκι στη μέση.
πηγή: softschools.com
Και τέλος για επανάληψη παίζουμε με τον μπισκοτάνθρωπο. Διάλεξε μία από τις τρεις δραστηριότητες και το πρώτο ταμπελάκι με τους αριθμούς ως το 5.
πηγή: topmarks.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου