Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; 

Είχαμε ήδη μιλήσει για τα πράγματα που μας αρέσουν και αυτά που δεν μας αρέσουν στο σχολείο οπότε τώρα επικεντρωθήκαμε στο πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να γίνει καλύτερο το σχολείο μας.
Αφού είπαμε για άλλη μια φορά κανόνες και συμπεριφορές που μας επιτρέπουν να είμαστε ασφαλής και να περνάμε όμορφα μιλήσαμε και για το πώς θα κάνουμε και το σχολείο μας ομορφότερο. 
Για να πετύχουμε να επιθυμητά αποτελέσματα δραματοποιήσαμε συμπεριφορές που δεν μας αρέσουν και πώς μπορούμε να τις διορθώσουμε. Π.χ. ένα παιδί πετάει σκουπίδια κάτω, τι του λέμε; Ένα παιδί τρέχει χωρίς να μας κοιτάει και μας χτυπάει, τι κάνουμε; Ένα παιδί μας βρέχει στις βρύσες, τι του λέμε; κ.α.
Μιλήσαμε επίσης και για το πώς προστατεύουμε τον εαυτό μας στο σχολείο, στο διάλειμμα ή σε μία σοβαρή κατάσταση, όπως είναι ο σεισμός. 
Μάθαμε τι είναι ο σεισμός και τι ρόλο παίζουν σε αυτόν οι τεκτονικές πλάκες. Μπορεί να σας φαίνεται τραβηγμένο αλλά τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον κι εγώ άρπαξα την ευκαιρία. Είδαμε λοιπόν το παρακάτω βίντεο που έχει πολύ ωραία εικόνα.

Είδαμε επίσης και το παρακάτω για να καταλάβουμε πώς είναι η γη στο εσωτερικό της.
Μιλήσαμε για τα μέτρα προστασίας στην τάξη και είδαμε το παρακάτω βίντεο το οποίο μπορείς να τα δεις ξανά εδώ.
Είδαμε και πώς προστατευόμαστε όταν είμαστε στο σπίτι.
Ένα πολύ ωραίο εκπαιδευτικό βίντεο για το σεισμό είναι και το παρακάτω που αν έχεις χρόνο μπορείς να το δεις.
Και για να διασκεδάσουμε λιγάκι άκου κι ένα τραγούδι για το σεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου