Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ 3

Σειρά είχαν τα ζευγαράκια του 3. Βασιζόμενοι στην προηγούμενη πορεία του μαθήματος, και θέλοντας να μας γίνει ρουτίνα, πριν δούμε τα ζευγαράκια του 3 προσπαθήσαμε να τα ανακαλύψουμε μόνοι μας.

Πήραμε τα ταμπλό μας κι αυτή τη φορά κάθε παιδί πήρε 3 μακαρόνια αφού μαθαίναμε τα ζευγαράκια του 3. Γράψαμε στον κύκλο μας τον αριθμό και αρχίσαμε να μοιράζουμε μακαρόνια στα καλάθια μας.

Αφού ήμασταν έτοιμοι τα επαληθεύσαμε από την παρουσίασή μας.


Ακούσαμε έπειτα πιο προσεκτικά το τραγούδι του 3 για να βρούμε ποια ζευγαράκια αναφέρονται μέσα.
Έπειτα, ανακατέψαμε τα ζευγαράκια του 3 μαζί με άλλα που δεν ξέραμε ακόμα κι ετοιμαστήκαμε να τα βάλουμε στο σπιτάκι του.

Στη συνέχεια ακούσαμε ξανά, πιο προσεκτικά, το τραγούδι του 2 για να ανακαλύψουμε πιο ζευγαράκι λέει μέσα. Δουλέψαμε με τα δαχτυλάκια μας λέγοντας έναν αριθμό στο ένα χεράκι κι έναν στο άλλο για να τα κάνουμε ζευγάρια και να βρούμε πόσα είναι όλα μαζί. 
Για το συμπλήρωμα πήρα ένα κουτί που τρώει μολύβια! Αφού μαθαίνουμε τα ζευγαράκια του 3 πήρα αντίστοιχα μολύβια. Κάποια τα έκρυβα στο κουτί ενώ τα υπόλοιπα τα έδειχνα στα παιδιά. Εκείνα έπρεπε να βρουν πόσα είχα κρύψει μέσα στο κουτί (δηλαδή το ζευγαράκι) αν ήθελαν να σώσουν τα μολύβια και να μην τα φάει το κουτί.
Για περισσότερη εξάσκηση μπορείς να παίξεις με το παρακάτω παιχνίδι από την "Ξεκούρδιστη τάξη" διαλέγοντας τον αριθμό 3.
Κι εδώ φτιάξε τα ζευγαράκια του 3.
πηγή: http://users.sch.gr/antafou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου