Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΗΣ (4) 
Ο-ΠΟ-ΤΟ 

Μετά την πατάτα και το παπί που ανέβηκε πάνω της είδαμε τι έκαναν και οι υπόλοιποι ήρωες της ιστορίας μας. Παρατηρήσαμε την εικόνα της σελίδας και είδαμε τι κάνει η Μαρίνα, τα παπάκια και η πάπια. 
Προχωρήσαμε τη δική μας ιστορία, αυτή που γράφουν τα ίδια τα παιδιά με τις παρατηρήσεις τους και προχωρήσαμε στην ανάγνωση. Μετά από τόση ανάγνωση στη φωνούλα ο, πο και το η ανάγνωση ήταν πολύ εύκολη. Την διαβάσαμε ομαδικά με διάφορους τρόπους. Στην παρέα μας ήρθε και ο κύριος Φωνακλάς που κάθε φορά που θα τον βλέπουμε μας επιβάλλει να διαβάζουμε το μάθημα δυνατά.
Αλλά και ο κύριος Ψιθυριστός που μας λέει να διαβάζουμε το μάθημά μας ψιθυριστά. 
Το διασκεδάσαμε πολύ με τον κύριο Φωνακλά και τον κύριο Ψιθυριστό που θα τους χρησιμοποιούμε συνεχώς. 
Έπειτα βρήκαμε και κυκλώσαμε τις παρεούλες πο και το στον διαδραστικό μας.

Με το μάθημα αυτό μάθαμε και για τα ουδέτερα. Θυμηθήκαμε πότε βάζουμε μπροστά από τις λέξεις το ο, το η και το το και δουλέψαμε με την παρακάτω διαφάνεια στον διαδραστικό.
Πάμε να κάνουμε επανάληψη κι από εδώ. Τα δύο πρώτα παιχνίδια είναι τη σελίδα Στην τάξη που τα είδαμε και στο προηγούμενο μάθημα

και το τελευταίο από τη σελίδα Ξεκούρδιστη τάξη που επίσης το είχαμε δει στο προηγούμενο μάθημα.
Και μην ξεχάσεις να πατήσεις την εικόνα, να επισκεφτείς το ηλεκτρονικό βιβλίο, να βρεις τη σελίδα του μαθήματός μας και να παίξεις με αυτό πατώντας τα κομμάτια του παζλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου