Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Εε

Κι άλλο κορίτσι στην παρέα μας! Αυτή τη φορά ήρθε η Ελίνα από το εξωτερικό.
Μου αρέσει που τα παιδιά  έχουν μπει πια στο πνεύμα και φτιάχνουν μόνα τους την ιστορία του κάθε γράμματος. Με δικές μου λοιπόν ερωτήσεις φτιάξαμε την ιστορία της Ελίνας. Η Ελίνα ήρθε από το εξωτερικό και συγκεκριμένα την Ελβετία. Είχε πάει για επίσκεψη στην εξαδέλφη της την Ελένη. Έφτασε με ένα ελικόπτερο, είναι ελεύθερη επαγγελματίας και μας έφερε ελιές και πολλές ευχές!

Φωνάξαμε όλοι στην Ελίνα: Εεεεεε, Ελίνα έλα! Είπαμε το Εε σιγανά, σαν να μας πείραξε κάποιος, σαν να είχαμε μία απορία και όσο πιο δυνατά μπορούσαμε κι έτσι είδαμε ότι το Εε έχει δυνατή φωνή γι' αυτό το βάλαμε να κάνει παρέα με τις άλλες φωνούλες που έχουμε μάθει.
Κι όπως πάντα έπρεπε να στείλουμε το γράμμα μας στην Ελίνα. Για να πάρουμε ιδέες είδαμε τον Ερωτευμένο ελέφαντα από το Ένα γράμμα μια ιστορία. 
Αφού γράψαμε το γράμμα μάθαμε να γράφουμε το Εε. Το γράψαμε στον αέρα, στο θρανίο με πλαστελίνη, στον πίνακα, στον διαδραστικό με το δαχτυλάκι μας κ.α. Θέλεις να θυμηθείς πώς γράφεται;

Παίξαμε τους ντετέκτιβ κι όση ώρα προσπαθούσαμε να ανακαλύψουμε πού κρύβονται τα Εε ακούσαμε το τραγούδι "Το ελεφαντάκι" που είναι γεμάτο Εε.
Είδαμε τις παρεούλες του Εε: πε και τε από την παρακάτω παρουσίαση


και με τα καρτελάκια μας φτιάξαμε τις λέξεις πέτα- πετάτε- πότε- ποτέ για να παίξουμε και με τους τόνους.
Κι αφού φτιάξαμε το βιβλίο του Εε
φωνάξαμε τον ταχυδρόμο να πάρει το γράμμα και να το πάει στην Ελένη.
Και τώρα που το μάθαμε τόσο καλά πάμε να παίξουμε μαζί του. Τα πρώτα παιχνίδια είναι από τη σελίδα inschool.gr. Προσπάθησε να βρεις ποιες εικόνες αρχίζουν από Εε.


Τώρα βρες από ποια παρεούλα του Εε αρχίζει κάθε λέξη.
Έλα να παίξεις με τον Άτακτο και την Τολμηρή.
πηγή: jele.gr

Και τέλος για να κάνουμε επανάληψη στις φωνούλες βρες από ποια αρχίζει κάθε εικόνα.

Τέλος πάμε στο λογισμικό του υπουργείου και στο πρώτο παραθυράκι για να βρούμε το γράμμα Εε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου