Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ (1)

Κάθε Παρασκευή, μιας κι έχουμε το μονόωρό μας στη Γλώσσα, την αφιερώνουμε σε παιχνίδια επανάληψης, γιατί η επανάληψη δεν χρειάζεται να γίνεται μόνο με χαρτί και μολύβι.
Έτσι, αυτή την Παρασκευή παίξαμε με το Μπιμπερό που έχουμε ήδη αναφέρει και πολλά καινούρια παιχνίδια. Ένα από αυτά ήταν και η "Χορωδία". Στη χορωδία χωριζόμαστε σε ομάδες τόσες όσες και οι συλλαβές μιας λέξης. Κάθε ομάδα διαβάζει τη συλλαβή που δείχνει το ένα ή το άλλο χέρι με το ρυθμό που το σηκώνω κι όλοι μαζί προσπαθούμε να βρούμε ποια λέξη λέει η χορωδία.
Έπειτα έχουμε μία μαργαρίτα που τις λείπουν της καημένης τα πέταλα. 
 Εμείς τις βάζουμε τα πέταλα και τη στολίζουμε όχι όπως θέλουμε αλλά με τη σωστή σειρά για να φτιάξουμε μία λέξη.


Ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια είναι το στεφάνι. ( Μία ιδέα των εκπαιδευτικών Νικολέτα Κουντούρη, Μαρία Πέτρου, Άννα Σταυρινίδου – Παναγή, Ρένα Μεγάλεμου, Άντρη Κυριακίδου και Ρεβέκκα Αγγελίδου).
                                   

Στο στεφάνι βάζουμε καρτελίτσες με γνωστές λέξεις, 4 κάθε φορά. Σηκώνονται 4 παιδιά και χορεύουν γύρω από το στεφάνι όσο ακούν μουσική. Μόλις σταματήσει η μουσική σταματούν κι εκείνα μπροστά από μία καρτελίτσα. Λέμε ένα αίνιγμα και το παιδί που έχει στην καρτέλα του την απάντηση τη σηκώνει και μας τη διαβάζει. Συνεχίζουμε μέχρι να παίξουν όλα τα παιδιά.
Τέλος έδινα στα παιδιά μία πρόταση με τις λέξεις της κομμένες κι ανακατεμένες. Εκείνα έπρεπε να βάλουν τις καρτελίτσες με τις λέξεις στη σειρά για να φτιάξουν σωστά την πρόταση.
Η Παρασκευή είναι η αγαπημένη μας μέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου