Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αφού σε όλο το προηγούμενο κεφάλαιο ασχοληθήκαμε με την οικογένεια, τη δική μας και διαφορετικές από εμάς, προχωρήσαμε στην ιστορία της κάθε οικογένειας.
Αρχικά είδαμε πώς μεγαλώνει ο άνθρωπος. Έδωσα στα παιδιά κάρτες με διάφορα στάδια της ζωής του ανθρώπου κι εκείνα έπρεπε να τα βάλουν στη σειρά από τη γέννηση μέχρι τα γεράματα. Μιλήσαμε και για την αλλαγή που βλέπουμε στα ζώα αλλά και στα φυτά με την πάροδο του χρόνου. 
Έπειτα παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο για να γίνει πιο αντιληπτή η διαφορά στο πρόσωπο ενός ανθρώπου καθώς περνάνε τα χρόνια.
Έπειτα μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για τις παλαιότερες οικογένειες, τις πατριαρχικές και πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε ως σήμερα.Φτιάξαμε το γενεαλογικό μας δέντρο αλλά εκεί που σταθήκαμε περισσότερο ήταν στις αλλαγές της ζωής και της καθημερινότητάς μας από τα παλαιότερα χρόνια.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα χωριά τους και να τα βρούμε στον χάρτη, για τον παππού και την γιαγιά και τα αντικείμενα που έχει η γιαγιά στο σπίτι της και που τώρα δεν τα έχουμε εμείς. Βοήθεια σε αυτό είχαμε και από το παρακάτω βίντεο.
Πέρσι μας είχαν φέρει να δούμε ένα γουδοχέρι που το έδειξα κι εγώ φέτος στα παιδιά από φωτογραφία. 

Κι επειδή η πραγματικότητα από την εικόνα έχει άλλη αξία ο Νίκος πήγε στο χωριό του και μας έφερε να δούμε κι από κοντά παλιά αντικείμενα όπως τσικάλια και σίδερο που δούλευε με κάρβουνα.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν! Ευχαριστούμε Νίκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου