Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ 

Φέτος ένα διαχρονικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι ζωντάνεψε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Φέτος, τα παιδιά του Α3 συνάντησαν τη Φρικαντέλα!!!!

Σε συνεργασία με την κυρία Μαρία Καραγκούνη, δασκάλα και υπεύθυνη βιβλιοθήκης του σχολείου μας, τα παιδιά πέρασαν ένα αξέχαστο δίωρο με περιπέτειες κι εκπλήξεις!
Όμως εγώ δεν ήμουν εκεί...
Ήρθε ο Σεβαστιανός και πήρε τα παιδιά από την τάξη. Τους ζήτησε να τον ακολουθήσουν κι εκείνος τα οδήγησε στον πύργο της μάγισσας Φρικαντέλα που μισούσε ο,τιδήποτε είχε μέσα τη λέξη καλά.

 Ακόμα και τα κάλαντα.

Να φανταστείτε, όταν πήγαμε να τραγουδήσουμε τα κάλαντα μας μεταμόρφωσε όλους σε ζωάκια, βατραχάκια, παπάκια, γατάκια με το μαγικό ραβδί της.

Όμως εμείς δεν σταματήσαμε να τα λέμε έστω και παπίστικα ή βατραχίστικα ή γατίσια. Ώσπου η μάγισσα μας πήρε τις φωνές μας και τις έκλεισε σε 2 μπαλόνια. Και πήγε για ύπνο...
Τότε ο Σεβαστιανός πήρε τα παιδιά κι άρχισαν να εξερευνούν τον πύργο της μάγισσας για να βρουν τα μπαλόνια και τις φωνές τους.
 Κι ευτυχώς που τα προειδοποιούσε σε κάθε δωμάτιο για τους κινδύνους! Στην κίτρινη αποθήκη βρήκαν και 2 αγκάθια σκαντζόχοιρου. Τα πήραν μαζί τους μήπως και τους χρησίμευαν πουθενά.

 Και να! Μετά από κάμποση ώρα μπήκαν στην ροζ κρεβατοκάμαρα της μάγισσας και την είδαν εκεί να κοιμάται και κοντά της να έχει τα μπαλόνια με τις φωνές των παιδιών.
 Νυχοπατώντας τα παιδιά για να μην την ξυπνήσουν, άρπαξαν τα μπαλόνια και με τα αγκάθια του σκαντζόχοιρου τα έσκασαν και ξαναβρήκαν τις φωνές τους. Όμως αλίμονο... Ξύπνησε και η μάγισσα κι άρχισε να τα κυνηγά.
 Ευτυχώς που ο Σεβαστιανός είχε πάρει το μαγικό ραβδί της και δεν μπόρεσε να κάνει μαγικά. 

 Τα παιδιά είπαν στη μάγισσα πως αν ήθελε πίσω το ραβδί της θα έπρεπε να ακούσει τα κάλαντα από όλη την Ελλάδα.
 Όσο κι αν γκρίνιαζε η μάγισσα το ραβδί δεν το έπαιρνε
 αν δεν άκουγε τα κάλαντα της Κρήτης
της Πελοποννήσου
και της Μακεδονίας.
Κι αφού τα άκουσε όλα αυτά τότε πήρε πίσω το μαγικό ραβδί της.
 Μα εκείνη τη στιγμή συνέβη κάτι αναπάντεχο! Η Φρικαντέλα δεν μισούσε πια τα κάλαντα. Μάλιστα, της άρεσαν πολύ. Κι από τη χαρά της χόρεψε κι έναν Καλαματιανό με τα παιδιά.
 Στο τέλος, έδωσαν όλοι μαζί μια υπόσχεση να κάνουν και να λένε μόνο καλά πράγματα. Μα όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά όλο τον χρόνο.


 Κι εμείς, που τη συμπαθήσαμε απίστευτα την Φρικαντέλα, θέλαμε να την ευχαριστήσουμε κάνοντάς της μία έκπληξη. Φτιάξαμε όμορφα αστέρια, γράψαμε πάνω μόνο καλές ευχές


 και τα στείλαμε στο κάστρο της με τη μαγική της σκούπα για να μη μας ξεχάσει.


Και πού τα ξέρω εγώ όλα αυτά, αφού δεν ήμουν εκεί;
Μου τα είπε ο Σεβαστιανός και τα παιδιά....

Ευχαριστούμε πολύ κυρία Μαρία
Ήταν υπέροχα!
Καλά Χριστούγεννα από όλα τα παιδιά του Α3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου