Τετάρτη 30 Απριλίου 2025

ΜΑΘΗΜΑ 33 

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 10, ΤΟ 100 ΚΑΙ ΤΟ 1000 

Εξάσκηση στις νοερές πράξεις το επόμενο μάθημα, αλλά είχαμε βάλει εμείς τη βάση μας από πριν, ειδικά στον πολλαπλασιασμό. Έτσι μετά τον αλγόριθμο σκεφτήκαμε αν πρέπει να ακολουθήσουμε το ίδιο και στους πολλαπλασιασμούς όπου υπάρχει το 0 στο τέλος των αριθμών.

Τρίτη 29 Απριλίου 2025

 Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ  

Πρώτο μάθημα μετά το Πάσχα, και θέλοντας να συνδέσουμε τα μηνύματα τις Ανάστασης με μια ακόμα ιστορία από την Παλαιά Διαθήκη, μάθαμε για την κιβωτό του Νώε.

ΜΑΘΗΜΑ 31 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 

Τώρα που ξέρουμε καλά και τις 4 πράξεις πάμε να λύσουμε προβλήματα με παιχνίδια!

Δευτέρα 28 Απριλίου 2025


Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΤΩΝ
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

Ο Γιώργος και ο Άγγελος δούλεψαν πολύ και με απόλυτη συνεργασία, για να μας δείξουν τη Μεγάλη Θεά των Μινωιτών, τους τόπους λατρείας της, τον τρόπο που οι Μινωίτες τη λάτρευαν αλλά και τα ιερά τους σύμβολα.

ΜΑΘΗΜΑ 30 
Ο ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ

Μέχρι τώρα είδαμε τον πολλαπλασιασμό με σπάσιμο. Σε αυτό το μάθημα είδαμε τον αλγόριθμο του πολλαπλασιασμού. 

Πέμπτη 10 Απριλίου 2025

ΚΑΤΩ ΑΠ'ΤΟ ΧΙΟΝΙ 
(2)  ΣΥΛΛΑΒΙΣΜΟΣ

Με αφορμή τα χαϊκού, που είδαμε στο μάθημα και μετρούσαμε τις συλλαβές τους, κάναμε μια επανάληψη στους κανόνες συλλαβισμού, μαθαίνοντάς τους όλους. Σε αυτό το μάθημα επίσης κάναμε επανάληψη στις λέξεις ανάλογα τις συλλαβές τους, στα ονόματα των συλλαβών αλλά και πώς λέγεται η λάξη ανάλογα τη συλλαβή που έχει τον τόνο της.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2025

ΚΑΤΩ ΑΠ'ΤΟ ΧΙΟΝΙ 
(1) ΧΑΪΚΟΥ- ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ

Με την επεξεργασία αυτού του ποιήματος μάθαμε άλλο ένα σχήμα λόγου, την προσωποποίηση, και είδαμε την ιαπωνική ποίηση, τα χαϊκού. 

Τρίτη 8 Απριλίου 2025

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

Τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα και μετά το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων, είδαμε την ιστορία του Πάσχα και τα έθιμα που το συνοδεύουν. 

ΜΑΘΗΜΑ 27
ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΡΑΨΗΦΙΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Φρεσκάραμε τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις μας σε αυτό το μάθημα. Τώρα ξέρουμε να κάνουμε αφαιρέσεις με 2 τρόπους. Εσείς επιλέγετε τον τρόπο που σας βολεύει καλύτερα.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2025

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΤΩΝ 

Μετά από τις παρουσιάσεις των παιδιών, πριν προχωρήσουμε στο κείμενο, συνοψίσαμε όλα μας έδειξαν, για να τα θυμηθούμε. 

 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΤΩΝ 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ 

Επόμενοι στη σειρά, ο Μιχαήλ και ο Δανιήλ, μας μίλησαν για την καθημερινή ζωή των Μινωιτών. Μας έδειξαν τι έτρωγαν, με τι ασχολούνταν αλλά και πώς διασκέδαζαν.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2025

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ 
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΡΕΝΑΣ

Κι ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα φορούσαν χιτώνες οι Μινωίτες ήταν πιο προσεγμένοι στην εμφάνισή τους. Τα κορίτσια μας ταξίδεψαν στο χώρο της μόδας εκείνης της εποχής και με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τα ρούχα των Μινωιτών και την περιποίηση των γυναικών που θα τη ζηλεύαμε ακόμα και σήμερα!

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΙΣΕΛΙΑΣ 

Η Χρισέλια και η Μαίρη μας ετοίμασαν μια πολύ ωραία παρουσίαση για τα σπίτια της Μινωικής εποχής βάζοντας όλο το καλλιτεχνικό τους ταλέντο και φτιάχνοντας μακέτες!

Τετάρτη 2 Απριλίου 2025

 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 6ης ΕΝΟΤΗΤΑΣ 
ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΝΤΥΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ 

Τελειώνοντας κι αυτή την ενότητα κάναμε επανάληψη στο λεξιλόγιο και στη γραμματική της. 
Πάμε να κάνουμε επανάληψη κι από εδώ με πολλά παιχνίδια.

Τρίτη 1 Απριλίου 2025

Ο ΧΑΡΤΗΣ, ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Σε αυτό το κομμάτι θα ασχοληθούμε με τους χάρτες και τα στοιχεία τους. Ξεκινήσαμε με αφορμή τις εικόνες του μαθήματος. Είδαμε πώς απεικονίζεται το πάρκο από ψηλά και πού θα μας χρησίμευε μια τέτοια θέση. 

 Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 

Μετά το Σάββατο του Λαζάρου μάθαμε για την Κυριακή των Βαϊων, την Κυριακή πριν τη Μεγάλη εβδομάδα.

 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ 

Πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα και προετοιμαζόμαστε. Σε αυτό το μάθημα γνωρίσαμε τι γιορτάζουμε πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο του Λαζάρου.

 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 4ης ΕΝΟΤΗΤΑΣ 
ΚΛΑΣΜΑΤΑ 

Πάμε για μια μικρή επανάληψη στα κλάσματα πριν γράψουμε το τεστάκι μας!

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025

 ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ 

Μετά την παρουσίαση των παιδιών συνοψίσαμε λιγάκι αυτά μου μας είπαν και προχωρήσαμε στο κείμενο του βιβλίου μας.

ΤΟΣΟ ΧΙΟΝΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ 
(3) ΚΕΙΜΕΝΟ

Μαζί με την επεξεργασία του κειμένου μας μιλήσαμε για τις εφημερίδες, τα πρωτοσέλιδα, στα άρθρα τους αλλά στους τίτλους των εφημερίδων, κάνοντας αναφορά στις ελλειπτικές προτάσεις.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025

ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ

(1) Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ! 


Σήμερα ξεκινήσαμε τις παρουσιάσεις μας για τον Μινωικό πολιτισμό και η πρώτη ομάδα μας εντυπωσίασε! Ο Νίκος και ο Πλάτωνας μας εξήγησαν πολύ όμορφα, με εικόνες, κείμενα, βίντεο και δραστηριότητες το παλάτι της Κνωσού. 

ΜΑΘΗΜΑ 25

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ 

Το κομμάτι αυτό των κλασμάτων είναι ένα δύσκολο κομμάτι γιατί δεν αρκεί να μάθουμε πώς θα φτιάχνουμε ισοδύναμα κλάσματα αλλά και τι σημαίνουν ή τι αντιπροσωπεύουν. 

ΤΟΣΟ ΧΙΟΝΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ 
(2) ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ 

Το σημερινό μας μάθημα αφορούσε τα παραθετικά ή αλλιώς τους βαθμούς των επιθέτων. Περιοριστήκαμε στους τρόπους που έχει το βιβλίο μας και τα κρατήσαμε απλά για να τα καταλάβουμε καλύτερα. Μάθαμε ότι τα χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να συγκρίνουμε και πώς σχηματίζονται μονολεκτικά και περιφραστικά.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025

ΤΟΣΟ ΧΙΟΝΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ 
(1) ΤΑ ΑΡΚΤΙΚΟΛΕΞΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σήμερα είδαμε τα αρκτικόλεξα και τις συντομογραφίες, τα οποία φάνηκαν πολύ εύκολα στα παιδιά κι έγιναν γρήγορα κατανοητά.  

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025

ΜΑΘΗΜΑ 24

ΟΙ ΚΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΚΛΑΣΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 


Σε αυτό το μάθημα είδαμε ότι οι κλασματικές μονάδες έχουν το 1 στον αριθμητή τους, ενώ κλασματικοί αριθμοί λέγονται όλα τα υπόλοιπα κλάσματα. Αφού μάθαμε καλά πώς να βρίσκουμε το 1 κομμάτι ενός συνόλου, σε αυτό το μάθημα είδαμε πώς βρίσκουμε τα 2 ή τα 3 κομμάτια.

Η ΠΟΛΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ(συνέχεια) 
(4) ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ 

Ολοκληρώνοντας τη γραμματική αυτού του μαθήματος, μάθαμε τους συνδέσμους. Με πολύ απλά λόγια είδαμε ότι είναι μικρές λέξεις που ενώνουν δύο προτάσεις. Μάθαμε 2 ομάδες συνδέσμων και δώσαμε σημασία στο κόμμα που μπαίνει σε αυτές τις προτάσεις.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025

Η ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ 

Μπαίνοντας στον Μινωικό πολιτισμό, κάνουμε μια δοκιμή στην εργασία σε ομάδες. Κάθε ομάδα θα αναλάβει ένα κομμάτι του μινωικού πολιτισμού και θα το παρουσίαζει μαζί με το μάθημά μας. Στο πρώτο μάθημα κάναμε μια εισαγωγή στον Μινωικό πολιτισμό. 

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025

ΜΑΘΗΜΑ 23

ΟΙ ΚΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Αυτό το μάθημα θα το κόψουμε σε κομμάτια γιατί θα δούμε τη σύγκριση των κλασμάτων και την κλασματική μονάδα ως μέρος ενός συνόλου. Για αρχή γνωρίσαμε την έννοια της κλασματικής μονάδας.

 Η ΠΟΛΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ (συνέχεια) 
(3) ΚΕΙΜΕΝΟ

Σήμερα προχωρήσαμε στο κείμενό μας, στην επεξεργασία του, την κατανόησή του κάνοντας και μια επανάληψη στα γραμματικά φαινόμενα που μάθαμε εδώ αλλά και σε όσα συναντήσαμε μέσα από τις ασκήσεις του.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025

Η ΠΟΛΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ (συνέχεια) 
(2) Ο ΑΟΡΙΣΤΟΣ 

Ήρθε η σειρά του Αορίστου. Πρώτα μάθαμε τι μας δείχνει και πώς μετατρέπουμε τα ρήματα στον Αόριστο δίνοντας μεγάλη σημασία στην ορθογραφία του κι έπειτα τον είδαμε σε συνδυασμό με τον Παρατατικό για να καταλάβουμε καλύτερα τη διαφορά τους. 

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 

Κάναμε επανάληψη στον Κυκλαδικό πολιτισμό με προϊστορικά αινίγματα. Ένα παιχνίδι ιστορικών αινιγμάτων που μπορούσαν να απαντηθούν με μία λέξη. Και για να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον, αλλά και για να μην ξεχνάμε κι ό,τι έχουμε μάθει βάλαμε μέσα και την εποχή του λίθου.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025

Η ΠΟΛΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ (συνέχεια) 
(1) Ο ΠΑΡΑΤΑΤΙΚΟΣ 

Πριν μπούμε στο νέο μας μάθημα για να μάθουμε πώς συνεχίζεται η ιστορία μας, θα γνωρίσουμε τα γραμματικά του φαινόμενα για να τα επεξεργαστούμε και μέσα στο κείμενο. Ξεκινάμε με τον Παρατατικό και δίνουμε έμφαση όχι μόνο στο τι μας δείχνει αλλά και στην ορθογραφία του. 

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025

Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΙΤΩΝ 

Οι Κυκλαδίτες δημιούργησαν μία μοναδική τέχνη την οποία εμπορεύονταν μέχρι και στην Κρήτη. Εκτός από τα ειδώλια που μάθαμε στο προηγούμενο μάθημα τώρα βλέπουμε να δημιουργούν κοσμήματα, αγγεία με μορφές ζώων και τοιχογραφίες, την τέχνη την οποία έμαθαν από την Κρήτη.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025

ΕΝΟΤΗΤΑ 2
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ 

Σε αυτό το μάθημα δουλέψαμε ομαδικά. Κάθε ομάδα πήρε έναν τόπο όπου έπρεπε να τον αναγνωρίσουν και να συζητήσουν μεταξύ τους τι θα έχτιζαν εκεί, τι δουλειές θα έκαναν οι άνθρωποι, τι ζώα και φυτά θα συναντούσαν κ.α.

ΜΑΘΗΜΑ 22
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ 

Ήρθε η ώρα των κλασμάτων, τα οποία τα παιδιά τα βρήκαν (προς το παρόν) εύκολα και διασκεδαστικά. Είδαμε τι σημαίνει κλάσμα, πώς διαβάζεται, τι μου δείχνει και πώς το φτιάχνω ή το γράφω.

Η ΠΟΛΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ 

(2) ΚΕΙΜΕΝΟ


Μιας κι εμείς ζούμε σε νησί και δεν θα δούμε τόσο χιόνι στην πόλη μας σαν το κείμενό μας, το είδαμε μέσα από βίντεο και μοιραστήκαμε εμπειρίες με λιγότερο ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025

Η ΠΟΛΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ 
(1) ΤΑ ΕΠΙΡΡΗΜΑΤΑ

Τη νέα μας ενότητα την ξεκινάμε με τη γραμματική του μαθήματος και τα επιρρήματα. Με αφορμή τα χρονικά επιρρήματα που έχει αυτό το μάθημα, εμείς επεξεργαστήκαμε και μάθαμε όλες τις ομάδες τους για να τα δουλεύουμε καθόλη την υπόλοιπη χρονιά.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025

ΕΝΟΤΗΤΑ 7 - ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 
Ι. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 
(1) Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ- ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ- Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 

 Ξεκινήσαμε την ενότητα για το Πάσχα μιας και δεν είναι μακριά... Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα είδαμε τι σημαίνει Σαρακοστή, τι είναι οι Χαιρετισμοί και τι έθιμα τηρούμε την Καθαρά Δευτέρα.

ΜΑΘΗΜΑ 19 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 

Μπροστά στα σύνθετα προβλήματα που δουλεύουμε κατά καιρούς με τα παιδιά, τα προβλήματα του βιβλίου μας, μας φάνηκαν πολύ εύκολα, οπότε πολύ γρήγορα τα λύσαμε. 

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025

Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΙΤΩΝ

Αφήνουμε πίσω την εποχή του λίθου και ξεκινάμε την εποχή του χαλκού όπου ο άνθρωπος προοδεύει ακόμα περισσότερο. Κάνοντας  τη ζωή τους καλύτερη δημιουργούν πολιτισμούς, ένας από τους οποίους είναι και ο Κυκλαδικός. 

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025

 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 
Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ  

Ολοκληρώνοντας την εποχή του λίθου και πριν περάσουμε στην εποχή του χαλκού, ας τα θυμηθούμε όλα ξανά κι ας παίξουμε με όσα μάθαμε.

ΜΑΘΗΜΑ 18 
ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ 

Εδώ μάθαμε τις διαιρέσεις με υπόλοιπο και τον ορισμό των τέλειων και ατελών διαιρέσεων. Μιας και σε προηγούμενο μάθημα μας βοήθησαν πολύ τα μπισκότα και τα μακαρόνια, τα χρησιμοποιήσαμε και σε αυτό για να δούμε το υπόλοιπο.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025

Η ΝΕΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Εδώ γνωρίσαμε τους σημαντικότερους Νεολιθικούς οικισμούς που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι με τις ανασκαφές τους, όπως  το Σέσκλο, το Διμήνι και τη Χοιροκοιτία.

 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 4ης ΕΝΟΤΗΤΑΣ 
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ 

Προετοιμασία για το τεστάκι μας σήμερα. Εμείς στο σχολείο κάναμε επανάληψη με ασκήσεις αλλά εσείς από εδώ μπορείτε να κάνετε επανάληψη με παιχνίδια.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025

 ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 
(4) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 

Αφιερώσαμε ξεχωριστή ώρα στο να μάθουμε πώς εκφράζουμε σωστά την άποψή μας και πώς διατυπώνουμε επιχειρήματα.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025

ΝΕΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ 

Πριν ανοίξουμε παρουσιάσεις και βιβλία είδαμε ξανά τη μέχρι τώρα εξέλιξη του ανθρώπου κι αναρωτηθήκαμε ποιο θα μπορούσε να είναι εο επόμενο στάδιο σε όλους τους τομείς. Κάναμε εικασίες για την εξέλιξη στην τροφή, στο ρουχισμό, στα σπίτια και στα εργαλεία του. 

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025

ΜΑΘΗΜΑ 16 
ΧΑΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΑ- ΟΡΘΕΣ ΓΩΝΙΕΣ 

Αυτό το μάθημα μας έδωσε την ευκαιρία  να εξοικειωθούμε με ένα νέο όργανο και να μάθουμε να ξεχωρίζουμε ευθείες. Ξεκινήσαμε με απλές μαθηματικές έννοιες όπως το σημείο για να μάθουμε πού πρέπει να τοποθετούμε τον διαβήτη μας. Είδαμε την ακτίνα του κύκλου και κάναμε εξάσκηση στον σχηματισμό κύκλων.

ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 
(3) Ο ΤΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΟΣΥΛΛΑΒΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ-ΠΩΣ-Η 

Ένα βήμα παραπάνω το προχωρήσαμε μαθαίνοντας ότι το που και το πως παίρνουν τόνο στις πλάγιες ερωτήσεις, σε προτάσεις με λέξεις κλειδιά και σε εκείνες ου δεν έχουν ερωτηματικό. 

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025

ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ 
Β. ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΥΝΗΓΟΣ 

Σήμερα ξεκινήσαμε το μάθημά μας ανακαλύπτοντας την εξέλιξη που είχε ο άνθρωπος στη ζωή του μέσα από την εξέλιξη των εργαλείων του. Κι αυτό το κάναμε φέρνοντας στην τάξη ένα παλαιολιθικό εργαλείο για να το επεξεργαστούμε και να το ερμηνεύσουμε!

ΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 
(2) KEIMENO

Σε αυτό το μάθημα ασχοληθήκαμε περισσότερο με τη μόλυνση των θαλασσών και πώς μπορούμε εμείς να προστετεύσουμε τις θάλασσες. Μέσα από το μάθημα μιλήσαμε για τη σπουδαιότητα της θαλάσσιας ζωής στη διαβίωση του ανθρώπου, τους τρόπους προστασίας της και την επιβράβευση της γαλάζιας σημαίας στις παραλίες μας.