Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΟΤΗΤΑ 6

ΜΑΘΗΜΑ 4

Ο ΑΪΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ

Σήμερα διαβάσαμε ένα πολύ ωραίο παραμύθι για τον αϊτό και το αηδόνι αλλά και για την αποδοχή της διαφορετικότητάς μας.

Οι αετοί είναι μεγάλα, αρπακτικά πουλιά, με βαρύ κεφάλι και ράμφος που μοιάζει με αγκίστρι για να μπορούν να πιάνουν την τροφή τους.
 
Έχουν μεγάλα φτερά και ουρά. Η εξαιρετική τους όραση τους βοηθά να εντοπίζουν την τροφή τους από πολύ μακριά. Έχουν δύο δυνατά πόδια με τέσσερα δάχτυλα που το καθένα έχει ένα γυριστό νύχι για να μπορεί να μεταφέρει την τροφή του χωρίς να του πέσει. Οι αετοί είναι πολύ καλοί ανεμοπόροι και μπορούν να πετούν ακούραστα για πολλή ώρα. Πετούν αργά με τα φτερά τους ανοικτά. Φτιάχνει τη φωλιά του σε ψηλά βουνά. 
Κατά την μυθολογία ο αετός ήταν το πουλί- σύμβολο του θεού Δία.  
 Εδώ μπορείς να δεις ένα βίντεο για το πέταγμα του αετού.

 
Το αηδόνι είναι ένα μικρό πουλί που θεωρείται από πολλούς ότι έχει το ομορφότερο κελάηδημα στον κόσμο. Έχει καφετί χρώμα και μια κοκκινωπή, μακριά ουρά. Το στήθος του έχει γκρίζο ή κιτρινωπό χρώμα. Τρώει μυρμήγκια, σκαθάρια και αράχνες αλλά το φθινόπωρο προτιμά τους καρπούς. Δεν κυνηγά όπως ο αετός αλλά βρίσκει την τροφή του ανάμεσα σε πεσμένα φύλλα. 
Το τραγούδι του είναι τόσο δυνατό που τις νύχτες ακούγεται καλύτερα. Τραγουδά περισσότερο την εποχή που θέλει να ζευγαρώσει. Είναι αποδημητικό πουλί. Χτίζει τη φωλιά του σε φύλλα. 
 Πηγή κειμένων:  wikipedia
 Εδώ μπορείς να ακούσεις το κελάηδημα του αηδονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου