Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΟΤΗΤΑ 12

ΜΑΘΗΜΑ 1

ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ

Έφτασε επιτέλους η περίοδος που όλοι, δάσκαλοι, παιδιά και γονείς περιμένουν πώς και πώς για να πάρουν μια ανάσα! Εορταστικό το κλίμα σε όλη την πόλη, σε όλα τα σχολεία αλλά και στην τάξη μας.
Το μάθημα αυτή τη φορά δεν το διαβάσαμε. Το ακούσαμε!
Από αυτό το βίντεο ακούσαμε και  τη συνέχεια του τραγουδιού που δεν την έχει το βιβλίο μας. Φυσικά το γνωρίζαν όλα τα παιδιά και το τραγουδίσαμε όλοι μαζί. Τραγουδίσαμε επίσης και τα κάλαντα Χριστουγέννων,
 αλλά και της Πρωτοχρονιάς.
 Μας δώθηκε η ευκαιρία και ακούσαμε κάλαντα και από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τις βρήκαμε στο χάρτη και πρώτη απ' όλες την Κρήτη!!!
 Ακούσαμε επίσης κάλαντα από την Ικαρία, την Πελοπόννησο, την Κύπρο,  τη Θράκη, τη Χίο, την Ήπειρο, την Καπαδοκία, τη Μακεδονία, την Κέρκυρα αλλά και τα ποντιακά κάλαντα. Αν θέλεις να τα ξανακούσεις πάτα πάνω στην πόλη.
Μας δώθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα που ακολουθούμε στα σπίτια μας αλλά να μάθουμε και έθιμα από άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μάζεψα ό,τι υλικό μπορούσα και είδαμε την παρακάτω παρουσίαση στην τάξη.

Στην περιγραφή της εικόνας έκανε εντύπωση η ομάδα των μουσικών γιατί τα παιδιά δεν αναγνώρισαν τη λατέρνα. Μιλήσαμε για το πώς δουλεύει αυτό το όργανο κι ακούσαμε ένα τραγούδι.
 Τώρα μπορείς να παίξεις το παρακάτω παιχνίδι και να βάλεις τις λέξεις στη σωστή σειρά για να σχηματιστούν οι προτάσεις. Αν το κάνεις σωστά θα γεμίσει η εικόνα χρώματα!
http://www.jele.gr/activity/b/language/glossaB098.swf

Με πολλή μουσική σε αυτό το μάθημα και πολλά χαμόγελα αρχίσαμε να μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου