Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ

Σε αυτό το μάθημα μιλήσαμε για την εκκλησία του δήμου μας αλλά περισσότερο κέρδισε το ενδιαφέρον μας οι άλλες θρησκείες και η μυθολογία.Ξεκινήσαμε να μιλάμε για την εκκλησία, για το τι συναντάμε εκεί, τι κάνουμε όταν πάμε και πότε πάμε σε αυτή. Μιλήσαμε για τη θρησκεία μας και η συζήτηση μας πήγε στο πώς δημιουργήθηκαν οι άνθρωποι. Πολύ απλά μιλήσαμε για τη φυσική εξέλιξη των όντων αλλά και τι πρεσβεύει η θρησκεία μας. Μιας όμως και το μάθημά μας είναι θρησκευτικού περιεχομένου ας δούμε τη δημιουργία του κόσμου και των ανθρώπων.
Έπειτα είδαμε ότι υπάρχουν κι άλλες θρησκείες στον κόσμο που έχουν κι αυτές τις δικές τους εκκλησίες. Χωρίς να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση είδαμε το τζαμί που έχουν οι μουσουλμάνοι,
τζαμί Κω
ένα καθολικό ναό έξω
καθολικός καθεδρικός ναός Αγίου Δημητρίου Αρεοπαγίτη
και μέσα και τον συγκρίναμε με τον δικό μας
καθώς και μία συναγωγή των Εβραίων.

Τα παιδιά με εξέπληξαν όταν ρώτησα αν γνωρίζουν κάποια άλλη θρησκεία και μου ανέφεραν τον βουδισμό.

Σκοπός του μαθήματος ήταν να δούμε ότι υπάρχουν διάφορες θρησκείες στον κόσμο και κάθε μία έχει τον δικό της τόπο και τρόπο λατρείας. Περισσότερο όμως μας κίνησε το ενδιαφέρον η εικόνα της Ακρόπολης και του Παρθενώνα. Επειδή το βιβλίο μας το έχει σε στιλ κόμικς ας το δούμε εδώ όπως είναι αληθινά.

Αυτό φυσικά  πήγε τη συζήτησή μας στο Δωδεκάθεο, που θα τους γνωρίζουμε καλύτερα του χρόνου αλλά εν συντομία μπορούμε να τους δούμε κι εδώ,
και στο πώς έγινε η Αθηνά προστάτιδα της Αθήνας.
Αναρωτήθηκαν πώς από το δωδεκάθεο πήγαμε στον χριστιανισμό και προσπάθησα να το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορούσα. Αλλά αν από τώρα έχουμε τέτοιες απορίες θα ήθελα να μάθω τι θα ρωτούν το δάσκαλο όταν πάνε έκτη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου