Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ

Για το δεύτερο μάθημα της ενότητάς μας αγιοποιήσαμε τις φωτογραφίες που είχαμε τραβήξει στην βολτα μας γύρω από το σχολείο. Μετά την παρατήρηση της εικόνας του βιβλίου συζητήσαμε για τις υπηρεσίες, τα μαγαζιά και τα σπίτια που βλέπουμε σε αυτή. Τα συγκρίναμε με τη γειτονιά του σχολείου μας και βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές.
Έπειτα μπήκαμε στο google maps βρήκαμε το σχολείο μας και περιηγηθήκαμε στη γειτονιά του. (Μας έκανε μεγάλη εντύπωση!!!) Πήραμε ένα μεγάλο χαρτόνι, βάλαμε στο κέντρο του το σχολείο μας και κάθε φορά που συναντούσαμε στην περιήγηση κάτι που είχαμε τραβήξει φωτογραφία το κολλούσαμε στο κατάλληλο σημείο. Στο τέλος ζωγραφίσαμε τα σπίτια και τα δέντρα που συναντούμε στη γειτονιά και φτιάξαμε τη δική μας κάτοψη.
Ενθουσιαστήκαμε!!!!
Στη συνέχεια προχωρήσαμε στο επόμενο μάθημα όπου η συζήτηση εστίασε στις πολυκατοικίες και μονοκατοικίες, στα μειονεκτήματα και πλεονεκτηματά τους, στους καλούς και κακούς γείτονες αλλά και στην ανάγκη που έχουν τα παιδιά για έναν χώρο παιχνιδιού μιας και οι δρόμοι πλέον έχουν γίνει επικίνδυνοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου