Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΘΗΜΑ 12

ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΑ ΡΕΣΤΑ

Τα ρέστα μας παίδεψαν αρκετά. Είναι μία δύσκολη έννοια για τα παιδιά και γι' αυτό μείναμε στα στρογγυλοποιημένα ποσά και ιδιαίτερα στα ρέστα από 1 και 2 ευρώ.
Και πώς είναι δυνατόν να τα καταλάβουμε χωρίς να παίξουμε! Πήραμε τα παιχνίδια της κόρης μου, φτιάξαμε κι έναν τιμοκατάλογο κι ετοιμαστήκαμε να παίξουμε τον μπακάλη. 

Ένα παιδί έκανε τον μπακάλη όπου έδινε στον πελάτη αυτό που του ζητούσε, έβρισκε στον τιμοκατάλογο την τιμή του και του έδινε τα ρέστα. Άλλο παιδί έκανε τον πελάτη όπου, για να μην ξεχνιόμαστε και για να κάνουμε μια επανάληψη στον πληθυντικό ευγενείας, έπρεπε να ζητήσει ευγενικά αυτό που το έστειλε η "μαμά" του(εγώ δηλαδή) να αγοράσει αλλά και να ελέγξει αν πήρε σωστά τα ρέστα.


Μας άρεσε τόσο πολύ αυτό το παιχνίδι που το παίζαμε δύο μέρες για να προλάβουν και όλα σχεδόν τα παιδιά να κάνουν τον μπακάλη και τον πελάτη. Μετά μπήκαμε στο βιβλίο όπου μας φάνηκαν πιο εύκολες οι ασκήσεις. Αλλά και πάλι, όπως ξέρετε, χρειαζόμαστε πάντα την εξάσκηση και την επανάληψη. Πάμε λοιπόν;
Παίξε το παρακάτω παιχνίδι για να δώσεις τα ρέστα από τα χρήματα που σου δίνουν.
http://www.teachingmoney.co.uk/eurosite/wb/CLASSchangeEURO.html
 Αυτό το παιχνίδι είναι το ίδιο με το παραπάνω αλλά έχει και χρόνο!
http://www.teachingmoney.co.uk/eurosite/games/changeEURO.html
 Αυτό το παιχνίδι μπορείς να το παίξεις και σαν επανάληψη εξαρτάται τι θα διαλέξεις. Πάτα τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παίξε με τα ρέστα και τα ποσά.
http://www.mathsisfun.com/money/money-master.html
 Κι ένα τελευταίο από την Πολύχρωμη τάξη με ασκήσεις που αντιστοιχούν σε εκέινες του βιβλίου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου