Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΟΤΗΤΑ 6

ΜΑΘΗΜΑ 2

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ- ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ

Για να τους κινήσω το ενδιαφέρον διάβασα το μικρό κειμενάκι χωρίς να αναφέρω ότι κάποιες λέξεις ήταν λάθος. Και φυσικά καταλάβαμε αμέσως ότι η χώρα των νεραιδών και τα γαιδουράκια δεν έβγαζαν νόημα. Τα παιδιά με διόρθωσαν αμέσως. Εγώ όμως επέμενα ότι τα διαβάζω σωστά κι εκείνα, όπως καλά θυμούνταν από πέρσι, μου είπαν ότι έλειπαν τα διαλυτικά.
Θέλοντας να συνεχίσω αυτήν την "ανάποδη" διδασκαλία τους είπα πως δεν ξέρω τι είναι τα διαλυτικά και θα έπρεπε να μου τα εξηγήσουν. Κι όντως μου τα εξήγησαν. Και τότε, ξαφνικά θυμήθηκα πως το παραμύθι για τον τόνο των δίψηφων φωνηέντων έχει και συνέχεια, μόνο που τώρα βάλαμε σε αυτό και τους συνδυασμούς αυ κι ευ.
Book titled 'ΤΑ ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ'Read this free book made on StoryJumper
Στη συνέχεια διορθώσαμε τις λεξούλες στο κείμενό μας και κάναμε τη θεωρία πράξη. Μόνο που αντί να γράφουμε πάλι είπαμε να κολλήσουμε. Φτιάξαμε διαλυτικά με τον διακορευτή, τόνους με το ψαλίδι και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε πότε τα ι και υ ήταν θυμωμένα για να τους βάλουμε τα διαλυτικά τους και πότε τα ζευγάρια τους ήθελαν τους τόνους τους.
Και τώρα ώρα για εξάσκηση με παιχίδια. Μάντεψε τι ζωγραφίζουν οι φίλοι μας.
http://www.jele.gr/activity/b/language/glossaB003.swf

 Πάτησε στο γράμμα που πρέπει να πάρει διαλυτικά.
http://inschool.gr/G6/LANG/SHMEIA-DIALYTIKA-PRAC-G6-LANG-HPclickon-1312252132-tzortzisk/index.html


 Παίξε με τις αλφαβητικές σειρές και τα διαλυτικά με την Πολύχρωμη τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου