Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

 ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΑΜΑ;

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

1. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΣΠΡΙΑ

 Ξεκινήσαμε τις ομάδες τροφίμων με τα δημητριακά και τα όσπρια. Πριν μπούμε όμως συγκεκριμένα σε αυτήν την υποενότητα κάναμε μια μικρή αναφορά σε όλες τις ομάδες για να ξέρουμε τι θα συναντήσουμε.
Συνοπτικά μπορείς να δεις τις ομάδες τροφίμων στο παρακάτω βίντεο.

 Φέραμε εικόνες με δημητριακά και άσπρια στην τάξη τις είδαμε και γεμίσαμε "το σπιτάκι" τους. 
Μάθαμε ότι  η ομάδα αυτή αποτελεί τη βάση της διατροφής μας και για αυτό το λόγο πρέπει να καταναλώνουμε τρόφιμα από αυτή την ομάδα καθημερινά. Στην ομάδα αυτή ανήκουν όλα τα είδη ψωμιού, το ρύζι, τα μακαρόνια και τα διάφορα είδη ζυμαρικών, η πατάτα, οι φρυγανιές, τα δημητριακά πρωινού, οι μπάρες δημητριακών κ.ά.
Δίνουν στο σώμα ενέργεια για να μπορεί να περπατάει, να κινείται, να τρέχει και να είναι δραστήριο. Είναι το ίδιο απαραίτητα όπως τα καύσιμα στο αυτοκίνητο. Μας βοηθούν να χορτάσουμε. Όπου μπορούμε πρέπει να προτιμούμε τα δημητριακά ολικής άλεσης που έχουν πολλές φυτικές ίνες.
  Τα όσπρια είναι υγιεινή τροφή που περιέχει ενέργεια , ανάπτυξη και προστασία. Στη Μεσογειακή Δίαιτα έχουν ξεχωριστή θέση, καθώς μπορούμε να τα σερβίρουμε είτε ως συνοδευτικά είτε ως κυρίως πιάτο.


Πηγές: 11dim-kaval.kav.sch.gr/main/diatrofi/2omades.htm
             www.schools.ac
Εκτός από εικόνες φέραμε και αληθινά δημητριακά και όσπρια κι αφού τα επεξεργαστήκαμε τα χρησιμοποιήσαμε. Όχι στην κατσαρόλα! Στις δημιουργίες μας! 



















Το σπίτάκι ήταν πιο εύκολο απ' ότι καταλάβατε!!
Μπράβο καλλιτέχνες μου!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου