Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΑΜΑ; 

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ

Αυτ'η την εβδομάδα ασχοληθήκαμε με την ομάδα του κρέατος, του ψαριού και του αυγού αλλά και με την ομάδα των γαλακτοκομικών.
Το κρέας είναι μια θρεπτική τροφή που μας βοηθά να μεγαλώσουμε, μας δίνει ενέργεια και προστατεύει την υγεία μας. Μας βοηθά να χτίσουμε ένα γερό και δυνατό σώμα αλλά και να κάνουμε δυνατούς μύες.

Τα ψάρια μας βοηθούν να μεγαλώσουμε και προστατεύουν την υγεία μας. Τα ψάρια περιέχουν λίγο λίπος.      



Τα αυγά είναι μια από τις ζωικές τροφές που περιέχουν θρεπτικές ουσίες, που βοηθούν στην ανάπτυξη μας και στην προστασία του οργανισμού μας.

Ένα γεύμα πρέπει να περιέχει κρέας ή ψάρι ή αυγό ή όσπρια. Η διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει συχνά τα όσπρια και το ψάρι και λιγότερο κρέας. Πρέπει επίσης, να αποφεύγουμε τα επεξεργασμένα κρέατα όπως το σαλάμι και τα έτοιμα μπιφτέκια. Της μαμάς είναι καλύτερα!
Μιλήσαμε και για την ομάδα των γαλάκτοκομικών. Μάθαμε ότι το 
γάλα είναι η πρώτη τροφή που παίρνει ο άνθρωπος, όταν γεννηθεί. Το γάλα λοιπόν περιέχει θρεπτικές ουσίες, οι οποίες μας βοηθούν να μεγαλώσουμε, να κάνουμε γερά κόκκαλα και δόντια και μας δίνουν ενέργεια.

Γι’ αυτό πρέπει να πίνουμε γάλα πρωί και βράδυ!
Σε αυτήν την ομάδα ανήκουν και όλα τα προϊόντα που βγαίνουν από το γάλα (τυρί, φέτα, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι). Έχουν όλα τους πολύ ασβέστιο, σίδηρο, πρωτεΐνες και βιταμίνη D. Ενυδατώνουν το σώμα μας και μας δίνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ένα παιδί που πίνει γάλα, έχει γερά δόντια και οστά και έτσι μπορεί να κάνει περισσότερη ώρα ποδήλατο με τους φίλους του.
Έπειτα είδαμε μια πολύ ωραία παρουσίαση που ετοίμασε ένας μαθητής του Γυμνασίου και αναφέρονται μέσα εκφράσεις για το κρέας, το ψάρι και το αυγό. Τις διαβάσαμε και μετά προσπαθήσαμε να τις θυμηθούμε ανακατεμένες.
http://www.slideshare.net/aggelab/4-11736887


πηγή κειμένων: www.schools.ac.cy
http://www.paragogi.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου