Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΕΝΟΤΗΤΑ 17 

ΜΑΘΗΜΑ 2 

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ; 

Οι εφημερίδες ανεξάρτητα το είδος τους έχουν σκοπό να μας ενημερώσουν και να μας ψυχαγωγήσουν. Ανήκουν κι αυτές, όπως και τα περιοδικά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ανάλογα το περιεχόμενό τους της διακρίνουμε σε οικονομικές, πολιτικές, αθλητικές κ.α. Στην Ελλάδα η πρώτη εφημερίδα κυκλοφόρησε το 1784 στη Βιένη. 
Ανάλογα με το πού εκδίδονται τις χωρίζουμε σε τοπικές, εθνικές ή διεθνής και μπορούμε να τις αγοράσουμε από τα περίπτερα. 
Στην τάξη τα παιδιά έφεραν διάφορα είδη εφημερίδων κι έτσι είχαμε την δυνατότητα να τις επεξεργαστούμε, να διαβάσουμε το πρωτοσέλιδό τους και να της ταξινομήσουμε. 
Η τυπογραφία έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να μάθεις πώς τυπώνονταν οι εφημερίδες, τα περιοδικά και τα βιβλία παλαιότερα. 
Στα Χανιά υπάρχει ένα ολόκληρο μουσείο Τυπογραφίας που αξίζει κανείς να το επισκεφτεί.
Βλέπεις κι εσύ ότι το να τυπώσεις κάτι ήταν πολύ δύσκολο και χρονοβόρο. Στη σημερινή όμως εποχή χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και τους υπολογιστές το τύπωμα εφημερίδας είναι πιο εύκολο και γρήγορο. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να δεις πώς τυπώνεται μία εφημερίδα σήμερα.
Μετά από όλα αυτά που έμαθες παίξε το παρακάτω παιχνίδι από το Φωτόδεντρο και συμπλήρωσε τις λέξεις που λείπουν.
Και για να μην ξεχνάμε τη γραμματικούλα μας παίξε το παρακάτω παιχνίδι από τη σελίδα http://users.sch.gr/evniki/ και βρες όλα τα ρήματα του κειμένου.
Κι εδώ μπορείς να παίξεις με τα κομμάτια του παζλ από το ηλεκτρονικό μας βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου