Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ο ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ 

Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ ΥΙΟΥ 

Με στόχο να καταλάβουν τα παιδιά την αξία και τη σημασία της συγχώρεσης ασχοληθήκαμε αυτή τη φορά με δύο ιστορίες. Μία από την Παλαιά και μία από την Καινή Διαθήκη.
Αρχικά είδαμε σε βίντεο την ιστορία του Ιωσήφ και των αδερφών του. Μπορείς να την παρακολουθήσεις ξανά εδώ.
Μιλήσαμε για τα συναισθήματα των προσώπων της ιστορίας και παίξαμε παιχνίδια ρόλων. Στη συνέχεια είδαμε τον πίνακα του Ρέμπραντ "Η επιστροφή του ασώτου".
πηγή εικόνας Βικιπαίδεια
Αφού κάναμε παρατηρήσεις και εικασίες για τα πρόσωπα της εικόνας διαβάσαμε την παραβολή του ασώτου. Μπορείς να την δεις σε βίντεο εδώ.
Δραματοποιήσαμε την ιστορία και κάναμε την δραστηριότητα της παγωμένης εικόνας προσπαθώντας, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα Θρησκευτικών, να εκφράσουμε τα συναισθήματα των προσώπων και των δύο ιστοριών με το σώμα μας. Αφού βρήκαμε τα κοινά σημεία και στις δύο ιστορίες σκεφτήκαμε πώς θα είχαν τελειώσει διαφορετικά, αν δεν συγχωρούσε ο Ιωσήφ τα αδέρφια του και ο πατέρας τον άσωτο υιό. Βγάλαμε το συμπέρασμα ότι η συγχώρεση είναι μεγαλείο ψυχής και πρέπει να υπάρχει στη ζωή μας στις οικογενειακές ή κοινωνικές μας επαφές. Κι όπως μας συγχωρεί εμάς ο Θεός πρέπει να συγχωρούμε κι εμείς τους άλλους. 
Η παραβολή αυτή υπάρχει και στο βιβλίο του μαθητή. Πάτα την εικόνα παρακάτω για να φτιάξεις το παζλ του άσωτου υιού.
πηγή: http://photodentro.edu.gr
Πάτα την εικόνα παρακάτω για να κάνεις ένα γρήγορο κουίζ για την παραβολή του ασώτου.
πηγή: http://photodentro.edu.gr
Εδώ μπορείς να συμπληρώσεις την μεσοστιχίδα του Ασώτου από το φωτόδεντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου