Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΠΩΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ (1) 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 

Οικολογικού περιεχομένου αυτή η ενότητα της Γλώσσας μας και μαζί με τη γραμματική που τη συνοδεύει ασχοληθήκαμε με το περιβάλλον μας, τα προβλήματα που το επηρεάζουν και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς.Σε αυτό το μάθημα δώσαμε μεγαλύτερη σημασία στα σκουπίδια και στη σωστή διαχείρισή τους αλλά δεν είναι μόνο αυτά που ταλαιπωρούν τον πλανήτη μας. Προσπαθήσαμε λοιπόν να βρούμε ποια άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η γη. Μέσα σε αυτά κατατάξαμε την ατμοσφαιρική ρύπανση, την καταστροφή των δασών και τα σκουπίδια. Μπορείς να μεταφερθείς στη σελίδα του Φωτόδεντρου παρακάτω για να μάθεις περισσότερα για αυτά.
Ένα πολύ ωραίο βίντεο για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τι απλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε εμείς για να προστατέψουμε τον πλανήτη μας είναι το παρακάτω κι αξίζει να το δεις.
Το οικόπεδο που υιοθέτησαν τα παιδιά ήταν γεμάτο σκουπίδια. Με τη συνεργασία όμως όλων το καθάρισαν και το έκαναν χρήσιμο ξανά. Άκουσε αν έχεις χρόνο το παρακάτω παραμύθι για να μάθεις τι μπορείς να κάνεις κι εσύ για να μειώσεις τα σκουπίδια.
Κι εδώ μπορείς να δεις ένα πολύ ωραίο βίντεο με ζώα να σώζουν τον πλανήτη!
Εδώ ασχοληθήκαμε και με τις αιτιολογικές προτάσεις. Τις προτάσεις δηλαδή που μας δείχνουν μία αιτία και γι' αυτό όταν τις συντάσσουμε χρησιμοποιούμε τις λέξεις γιατί, επειδή ή διότι. Μπορείς να παίξεις το παρακάτω παιχνίδι αντιστοίχισης και να ενώσεις τις προτάσεις μεταξύ τους.
πηγή: http://inschool.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου