Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ 

Όταν έλιωσαν οι πάγοι οι άνθρωποι άρχισαν να παρατηρούν τη φύση γύρω τους και να αντιλαμβάνονται ότι μπορούσαν να φτιάξουν εκείνοι την τροφή τους.
Έτσι οι άνθρωποι γίνονται γεωργοί και κτηνοτρόφοι ενώ παράλληλα συνειδητοποιούν ότι μπορούν να προστατευτούν καλύτερα όταν είναι όλοι μαζί. Έτσι έφτιαξαν οικισμούς και ξεκινά μία νέα εποχή, η Νεολιθική. 
Με τη βοήθεια ξανά του Ηλία Ηλιάδη και των παρουσιάσεων του είδαμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό εκείνης της εποχής στην τάξη.
Στη συνέχεια είδαμε και το υπόλοιπο βίντεο από το κομμάτι της Νεολιθικής εποχής.
Το μάθημά μας μπορούμε να το ξαναδούμε ή από την παρακάτω παρουσίαση
ή από το παρακάτω βίντεο.
Ξεκινήσαμε κι εμείς να φτιάχνουμε έναν κολιέ όπως τον έφτιαχναν στη Νεολιθική εποχή. Πήραμε πηλό για να αναπαραστήσουμε τα κοχύλια, γιατί μες το χειμώνα πού να τα βρούμε, και σηκώσαμε τα μανίκια.




 Στη συνέχεια τα βάψαμε.

Και τώρα πρέπει να βρούμε τον χρόνο να τα ενώσουμε!Έτοιμα τα κολιέ μας! Βγήκαν υπέροχα!





Πατώντας την εικόνα παρακάτω μπορείς να επισκεφτείς το Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο και να δεις ή να μάθεις πληροφορίες για αρχαιολογικά ευρήματα εκείνης της εποχής.
Κι εδώ μπορείς να επισκεφτείς τη σελίδα και να διαβάσεις για τη σπηλιά της Δράκαινας, μία σπηλιά στην Κεφαλονιά όπου χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι στη Νεολιθική εποχή. Τι να έχουν βρει άραγε εκεί οι αρχαιολόγοι;

Τώρα παίξε με τα παιδιά από το jele.gr και βοήθησε κι εσύ να φτιάξουν το πρώτο χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου