Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ 
Β. ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΥΝΗΓΟΣ 

Συνεχίζοντας το δεύτερο κομμάτι του μαθήματός μας μάθαμε τι συνέβη όταν ξεκίνησε η εποχή των παγετώνων.
Για άλλη μια φορά είχαμε τη βοήθεια του Ηλία Ηλιάδη και των ωραίων παρουσιάσεών του.
Μία επίσης ωραία παρουσίαση είναι και η παρακάτω του Πέτρου Σαμούχου.
Μέσα από το μάθημα μάθαμε ότι οι άνθρωποι κατέφυγαν σε σπηλιές για να προστατευτούν κι άρχισαν να προοδεύουν. Ανακάλυψαν τη φωτιά, εξέλιξαν τα εργαλεία τους και άρχισαν να ζωγραφίσουν τις σπηλιές. Πάτησε παρακάτω την εικόνα και προσπάθησε να βρεις τι απεικονίζουν οι σπηλαιογραφίες.
πηγή: Φωτόδεντρο
Περισσότερες σπηλαιογραφίες έχουν βρεθεί σε διάφορες χώρες της γης. Αν έχεις χρόνο μπορείς να παρακολουθήσεις το παρακάτω βίντεο και να δεις κι άλλες.
Στην Ελλάδα ευρήματα της Παλαιολιθικής εποχής υπάρχουν στο σπήλαιο των Πετραλώνων. Πάτα την εικόνα παρακάτω για να περιηγηθείς στο σπήλαιο των Πετραλώνων. Ακολούθα τα βελάκια. Είναι χωρισμένο σε 3 μέρη. Αξίζει να περιηγηθείς και στα 3.
Υπάρχουν πολλά βίντεο επίσης για το σπήλαιο των Πετραλώνων. Μία σύντομη περιήγηση μπορείς να δεις και στο βίντεο παρακάτω. 
Για να θυμηθούμε όσα μάθαμε και στα δύο μαθήματα μπορούμε να παρακολουθήσουμε την παρακάτω παρουσίαση.
Κι εδώ μπορούμε να παρακολουθήσουμε το δεύτερο μέρος του παιδικού "Μια φορά ήταν ο άνθρωπος" όπου τον βλέπουμε από τροφοσυλλέκτης να γίνεται κυνηγός.
Δες και το αμέσως επόμενο επεισόδιο της ίδιας σειράς. Σε αυτό το επεισόδιο θα δεις τους ανθρώπους να κυνηγούν, να ανάβουν φωτιά και να φτιάχνουν εργαλεία, καθώς και να ζωγραφίζουν τις σπηλιές τους.
Και μιας και μιλάμε για σπηλαιογραφίες μπορείς να διαβάσεις ή να ακούσεις το παραμύθι "Ο μικρός ζωγράφος των βράχων" από τον μικρό αναγνώστη.
Πάμε να παίξουμε; Λύσε το παρακάτω σταυρόλεξο για την ανακάλυψη της φωτιάς. Θα κάνεις έτσι κι επανάληψη στη μυθολογία. Θυμάσαι ποιος έδωσε τη φωτιά στους ανθρώπους; Να θυμάσαι να τα γράφεις όλα κεφαλαία.
 
πηγή: http://users.sch.gr/tsimoulis

Πάμε να κάνουμε κι ένα μακρινό ταξίδι με τα παιδιά από το jele.gr. Βοήθησέ τα να βρουν τροφή, ρούχα και κάπου να μείνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου