Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

  ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΚΙ ΕΣΥ!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3
Η ΜΑΣΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Α

Σειρά είχε ο λεκτικός εκφοβισμός και τα συναισθήματα που μας προκαλεί. Θα προσπαθήσουμε να το δούμε από όλες τις πλευρές, του θύτη, του θύματος αλλά και του παρατηρητή.
Αρχικά παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο.

Συζητήσαμε για το αν κατάλαβαν τι είναι ο λεκτικός εκφοβισμός, πώς αισθάνεται εκείνος που ακούει τέτοια λόγια αλλά και για ποιον λόγο τα χρησιμοποιεί εκείνος που τα λέει.
Μοιραστήκαμε προσωπικές μας εμπειρίες και μιλήσαμε για το πώς τις αντιμετωπίσαμε. Δεν παραλείψαμε να πούμε τι θα κάναμε αν ακούγαμε να λένε τέτοια λόγια σε κάποιον άλλο ή αν κανείς δεν παρενέβαινε για να τα σταματήσει.
Μετά από τη συζήτησή μας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι

Αν κάποιος μας χτυπήσει θα κάνουμε μελανιά που αυτή κάποτε θα φύγει. Αν όμως κάποιος πει κάτι και μας πληγώσει τότε πονάει την καρδούλα μας κι από κεί ίσως να μη φύγει ποτέ!
Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε το παρακάτω επεισόδιο του μικρού Νικόλα.
Μιλήσαμε για το αν μας άρεσε ο τρόπος που μιλούσε ο Νικόλας, γιατί μιλούσε έτσι, πώς αισθανόταν το παιδί που δεν καταλάβαινε τα λόγια του αλλά και πώς αν τα καταλάβαινε. Μιλήσαμε επίσης για το τέλος της ιστορίας και ανακαλύψαμε αν ο Νικόλας είδε το λάθος του και πώς το διόρθωσε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου