Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΟΛΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ (1)


Μιας και πρόσφατα περάσαμε μία μεγάλη χιονόπτωση και στην Ελλάδα το κείμενο μας ήρθε κουτί. Ακόμα και στην Κρήτη είδαμε φέτος τόσο χιόνι που ειδικά τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν. Αφού εμείς εδώ είδαμε το χιόνι σαν ευκαιρία να παίξουμε και να φτιάξουμε χιονάνθρωπους δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί ο Μαρκοβάλντο δυσαρεστήθηκε με τόσο χιόνι.Η πόλη του Μαρκοβάλντο χάθηκε στο χιόνι. Μοιάζει λίγο με τη Σκόπελο τον φετινό χειμώνα!
Περιοχές σαν τη Σκόπελο υπήρξαν πολλές φέτος σε όλη την Ελλάδα. Και όσο κι αν το χιόνι είναι ευκαιρία για παιχνίδι και χιονάνθρωπους δεν παύει να προκαλεί προβλήματα. Πολλοί άνθρωποι μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό αφού οι σωλήνες παγώνουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Πολλοί είναι εκείνοι που εγκλωβίζονται μέσα στα σπίτια τους και δεν μπορούν να βγουν για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.
Σε πολλές περιοχές περνούσαν να εκχιονιστικά μηχανήματα για να βγάλουν το χιόνι από τους δρόμους.
Χρειάστηκαν επίσης πολλές διασωστικές ομάδες για να βοηθήσουν εκείνους που χρειάζονταν ιατρική βοήθεια.
Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να είμαστε έτοιμοι και πώς μπορούμε να ξέρουμε αν έρχεται κακοκαιρία;
Οι μετεωρολόγοι μας ενημερώνουν καθημερινά για τον καιρό και μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έρχονται. Πρέπει λοιπόν καθημερινά να παρακολουθούμε τα δελτία καιρού.
Το χιόνι είναι ένα καιρικό φαινόμενο που αν δεν προφυλαχτούμε κατάλληλα από αυτό μπορεί να μας προκαλέσει πολλά προβλήματα και στην υγεία μας. Για να μάθεις περισσότερα για το χιόνι, πώς δημιουργείται και πώς προφυλαζόμαστε από αυτό πάτα την εικόνα παρακάτω.
Όταν λοιπόν μένουμε σε μία περιοχή που χιονίζει συχνά πρέπει να έχουμε προμήθειες, να φοράμε κατάλληλα ρούχα και να είμαστε πολύ προσεχτικοί όταν κυκλοφορούμε έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου