Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΙΤΩΝ 

Οι Κυκλαδίτες δημιούργησαν μία μοναδική τέχνη την οποία εμπορεύονταν μέχρι και στην Κρήτη. Εκτός από τα ειδώλια που μάθαμε στο προηγούμενο μάθημα τώρα βλέπουμε να δημιουργούν κοσμήματα, αγγεία με μορφές ζώων και τοιχογραφίες, την τέχνη την οποία έμαθαν από την Κρήτη.
Χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά την παρουσίαση του Ηλία Ηλιάδη είδαμε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της και μπορέσαμε να καταλάβουμε καλύτερα τους τεχνίτες Κυκλαδίτες.
Όλα τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί σε ένα μουσείο για τον Κυκλαδικό πολιτισμό, το Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης, του οποίου τη σελίδα μπορείς να επισκεφτείς πατώντας την εικόνα παρακάτω.
Μακάρι να μπορούσαμε να πάμε να το δούμε από κοντά αλλά αφού αυτό μας είναι αδύνατον ας το επισκεφτούμε τουλάχιστον από το παρακάτω βιντεάκι.
Αγγεία και ειδώλια έχουν βρεθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μερικά μπορείς να δεις παρακολουθώντας την παρακάτω παρουσίαση.

Στην τάξη παρακολουθήσαμε ένα βίντεο για το πώς έφτιαχναν οι Κυκλαδίτες τα ειδώλια και τα χρωμάτιζαν. Μπορείς να το ξαναδείς παρακάτω.
Πολλά ευρήματα μπορούμε να δούμε και στη σελίδα του Εθνικού αρχαιολογικού μουσείου και να διαβάσουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτά. Πάτα τη εικόνα παρακάτω και διάλεξε την ετικέτα Κυκλαδικές αρχαιότητες ή Αρχαιότητες Θήρας.
Ένα πολύ ωραίο βίντεο όπου μας μιλούν τα ίδια τα ειδώλια είναι το παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου