Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΔΙΨΗΦΟ ΦΩΝΗΕΝ ΟΥ

Πεταχτήκαμε λιγάκι από τα γράμματα στα δίψηφα για να μάθουμε το ου. Δεν μπορώ να πω ότι μας δυσκόλεψε, τα περισσότερα το γνώριζαν ήδη.
Εμείς για να το κατακτήσουμε και να καταλάβουμε τον τονισμό του διαβάσαμε το παρακάτω παραμύθι.
Book titled 'ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΟΥ'Read this free book made on StoryJumper
Αφού φτιάξαμε τις παρεούλες του πήραμε ένα μαγικό ραβδί και κάθε παιδί που ακουμπούσε έπρεπε να πει μία λέξη που αρχίζει από την παρεούλα του ου που βλέπαμε στην καρτέλα μας.
Με τα καρτελάκια μας φτιάξαμε τις λέξεις ουρά- μούρα- μεζούρα κι ετοιμαστήκαμε να διαβάσουμε παρεούλες, λέξεις και προτάσεις με το ου από την παρακάτω παρουσίαση.


Λεξούλες με το ου μπορείς να διαβάσεις και από το παρακάτω παιχνίδι από τη σελίδα logouergon.gr αφού ρώτα διαλέξεις το ου και τα φωνήεντα ή τα σύμφωνα. Βέβαια δεν τα ξέρουμε ακόμα όλα αλλά μπορείς να προσπαθήσεις.
Στη συνέχεια διαλέξαμε μία από τις λέξεις της παρουσίασής μας και αφού φτιάξαμε μία μικρή πρόταση την εικονογραφήσαμε. Πάμε τώρα να παίξουμε παιχνίδια με το ου κι από εδώ. Το πρώτο είναι από το λογισμικό του υπουργείου. Πάτα την εικόνα παρακάτω και μετά το παραθυράκι που λέει "Ο Φαγαλέξης". Μετά διάλεξε το πρώτο κορίτσι που λέγεται Ουρανία (λείπει το Ου) και παίξε με όποια δραστηριότητα σου αρέσει.
Το παρακάτω παιχνίδι είναι από  τη σελίδα jele.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου