Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΗ

Την ώρα της προγραμματισμένης μας επίσκεψης στην βιβλιοθήκη μας περίμενε άλλη μια έκπληξη. Ο Μελέτης, η μασκότ της βιβλιοθήκης μας, μας ζήτησε τη βοήθειά μας. Ήθελε να βοηθήσουμε έναν φίλο του, τον Φεγγαροσκεπαστή, να λύσει το πρόβλημά του. 
Αρχικά έπρεπε να γνωρίσουμε τον Φεγγαροσκεπαστή. Η κυρία Μαρία Καραγκούνη, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, μας σύστησε τον Φεγγαροσκεπαστή και τη δουλειά του. Μάθαμε ότι εκείνος είναι υπεύθυνος για τα ολόγιομα φεγγάρια, τις ημισελήνους και τις εκλείψεις. Ο Τιμολέων, ο καινούριος Φεγγαροσκεπαστής, έπρεπε να πάει στο φεγγάρι για να αντικαταστήσει τον παλιό. Του έδωσαν μία καραμέλα που θα τον έκανε ανάλαφρο και θα τον σήκωνε ψηλά. Μα ο Τιμολέων έχασε την καραμέλα του. 
Τότε ο Μελέτης βγήκε έξω κι άρχισε να ψάχνει διάφορα υλικά που θα τον βοηθούσαν. Βρήκε πετρούλες, ξυλαράκια, ποτήρια, κουτάλια, φτερά, λαστιχάκια και χίλια δυο. Μα ήθελε και τη βοήθειά μας. 
Χωριστήκαμε σε 4 ομάδες και κάθε ομάδα, αφού συζήτησε τις ιδέες της διάλεξε τα υλικά που χρειαζόταν για να βοηθήσει τον Τιμολέων. Αν και πρωτάκια οι ιδέες τους ήταν καταπληκτικές. Δεν αρκέστηκαν μόνο στον σχεδιασμό αλλά και στην υλοποίηση. 
Η πρώτη ομάδα διάλεξε χαρτί για να φτιάξει μια σαΐτα και να στείλει τον Τιμολέων στο φεγγάρι.


Μα ο άνεμος δεν φύσηξε δυνατά και ο Τιμολέων προσγειώθηκε ξανά στη γη. Η δεύτερη ομάδα διάλεξε ποτήρια και σκοινί για να φτιάξουν μία πελώρια σκάλα και να σκαρφαλώσει ο Τιμολέων ως το φεγγάρι.


Μα η σκάλα δεν ήταν σταθερή κι έπεσε...
Η τρίτη ομάδα διάλεξε χαρτί, ποτηράκι, λαστιχάκια και ξύλα για να φτιάξουν ένα αερόστατο και μία σφεντόνα για να πάει ο Τιμολέων στο φεγγάρι.


Μα το αερόστατο και η σφεντόνα δεν ήταν αρκετά δυνατά για να φτάσει ο Τιμολέων στη δουλειά του...
Η τέταρτη ομάδα διάλεξε ξύλα, λάστιχα, σκοινιά και φτερά για να φτιάξει μία τεράστια και δυνατότερη σφεντόνα.


Αλλά ούτε αυτή η σφεντόνα ήταν αρκετά δυνατή...
Θέλετε να δείτε πώς τα κατάφερε ο Τιμολέων;
Όλοι μαζί έφτιαξαν μία ανθρώπινη σκάλα για να μπορέσει ο Τιμολέων να σκαρφαλώσει και να φτάσει στο φεγγάρι.

Κι εμείς μέσα από αυτό, όσο καλοί κι αν είμαστε στις κατασκευές και στις ιδέες, καταλάβαμε ότι η συνεργασία είναι εκείνη που μας βοηθάει και πόσο όμορφο είναι να έχουμε φίλους για να μπορούμε να στηριζόμαστε πάνω τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου