Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ 10 (2) 

Επειδή τα ζευγαράκια του 10 είναι τα πιο σημαντικά ζευγαράκια που θα μάθουμε, καθώς είναι απαραίτητα στην πρόσθεση και στην αφαίρεση με πάτημα στη δεκάδα, δεν χρησιμοποιήσαμε μόνο τα μακαρόνια μας αλλά κάτι πιο εύχρηστο κι άμεσα προσιτό. Μάθαμε ένα κόλπο με τα δαχτυλάκια μας.
Αφού τα βρήκαμε όλα πρώτα με τα μακαρόνια μας

βγάλαμε και την κατασκευή με τα δάχτυλα που είχαμε φτιάξει για την πρόσθεση.
 Αφού τα μετρήσαμε και τα βρήκαμε όλα 10 αρχίσαμε να τα κλείνουμε ένα-ένα και να μετράμε κλειστά κι ανοιχτά. Έτσι φτιάξαμε όλα τα ζευγαράκια του 10 κι αφού το καταλάβαμε καλά μεταφέραμε το κόλπο και στα δικά μας χέρια: κλειστά- ανοιχτά. Τα φτιάξαμε και με την παρακάτω εφαρμογή για να τα δούμε και χρωματιστά
πηγή: sparklebox.co.uk
κι αφού βρήκαμε και τα 11 ζευγαράκια του 10
 φτιάξαμε το σπιτάκι του.
Παίξαμε με τα ζευγαράκια και το συμπλήρωμα μέσα από παρουσιάσεις και  παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο.
Και τώρα πάμε να παίξουμε πολλά παιχνίδια. Στο πρώτο είναι πάτα τη χριστουγεννιάτικη μπάλα και έπειτα την μπάλα που έχω κυκλώσει στην εικόνα. Μάντεψε ποιο είναι το ζευγαράκι του αριθμού που γράφει κάθε μπάλα για να κάνει 10 κι έπειτα γύρισέ τη για να δεις αν το βρήκες σωστά.
πηγή: topmarks.co.uk
Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με πασχαλινό θέμα πατώντας το λουλούδι και στη συνέχεια το λουλούδι που σου έχω κυκλώσει.
πηγή: topmarks.co.uk
Τώρα βρίσκουμε ζευγαράκια με το γνωστό μας πινακάκι.
πηγή: sheppardsoftware.com
Σειρά έχει το συμπλήρωμα. Το αγαπημένο μου είναι από τη σελίδα ictgames.com. Βρίσκουμε το ζευγαράκι του αριθμού που είναι στη σωλήνα για να γίνει 10 και να γεμίσει νερό για να ελευθερωθεί η φάλαινα. 
Τα δύο επόμενα είναι από τη σελίδα users.sch.gr/antafou. Προσπαθούμε να βρούμε το ζευγαράκι του αριθμού που θα μας κάνει 10.

Και τέλος το αγαπημένο μας παιχνίδι από τη σελίδα sheppardsoftware.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου