Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΜΑΘΗΜΑ 36 
ΔΕΚΑΔΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 

Αφού μάθαμε για τα καλά τι είναι ο δεκαδικός αριθμός, πώς γράφεται και πώς διαβάζεται σειρά είχε η σύγκριση μεταξύ δεκαδικών αριθμών για να ξεχωρίζουμε ποιος είναι ο μεγαλύτερος και ποιος ο μικρότερος αλλά και να τους βάζουμε σε μία σειρά.
Δεν μας ήταν ιδιαίτερα δύσκολο αρκεί να γράφαμε πάνω από κάθε ψηφίο τη θέση του για να μην μπερδευόμαστε. Παίξε το παρακάτω παιχνίδι από το inschool.gr και βρες αν οι ισότητες ή ανισότητες ανάμεσα στους δεκαδικούς είναι σωστές.
Τώρα βάλε εσύ το σημάδι της ισότητας ή ανισότητας ανάμεσα στους δεκαδικούς πριν τελειώσει ο χρόνος.
πηγή: teacherled.com
Κι εδώ διάλεξε το σωστό σημάδι για τους δύο δεκαδικούς.
πηγή: hbschool.com
Προσπάθησε τώρα στα παρακάτω παιχνίδια να βάλεις στη σειρά τους δεκαδικούς αριθμούς. Τα τρία πρώτα είναι από τη σελίδα inschool.gr. Σε αυτό βάλε τους δεκαδικούς από τον μικρότερο στον μεγαλύτερο.
Και σε αυτό βάλε τους από τον μεγαλύτερο στον μικρότερο.
Τώρα προσπάθησε να βρεις ποιος αριθμός είναι σε λάθος θέση.
Τέλος βάλε τους πελάτες στη σωστή σειρά για να πάρουν το φαγητό τους. Στην αρχή διάλεξε την ετικέτα με τους δεκαδικούς (decimals) κι έπειτα στοίχισέ τους από τον μεγαλύτερο στον μικρότερο. Όταν το κάνεις σωστά θα δεις ότι θα προχωρήσουν μόνοι τους και θα πάνε για φαγητό.
πηγή: mrnussbaum.com
Αν θέλεις να παίξεις κι άλλα παιχνίδια με δεκαδικούς αριθμούς πήγαινε στις ετικέτες δεξιά και διάλεξε αυτήν με τα παιχνίδια δεκαδικών αριθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου