Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ (συνέχεια) 

Ο γέροντας είπε στον βασιλιά να τον ακολουθήσει για να βρει το ψωμί που θα τον γιατρέψει. Ο βασιλιάς έβαλε ρούχα φτωχικά κι ακολούθησε τον γέροντα. Έφτασαν σε ένα χωράφι σπαρμένο κι άρχισαν τη δουλειά. Έπρεπε να ξεκινήσουν από την αρχή για να φάμε ψωμί.Και πώς ξεκινά στ' αλήθεια το ψωμί; Με το σπόρο του σιταριού που για να βγει θέλει πολύ κόπο και πολλή δουλειά. Έτσι, ο γέροντας κι ο βασιλιάς στρώθηκαν στη δουλειά, πήραν τα εργαλεία που χρειάζονταν και ξεκίνησαν το όργωμα. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να δεις τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν παλιά οι άνθρωποι για να καλλιεργήσουν το σιτάρι και τη διαδικασία που ακολουθούσαν μέχρι να το κάνουν αλεύρι.
 Με τα χρόνια οι άνθρωποι έφτιαξαν πιο σύγχρονα μηχανήματα για να κάνουν αυτές τις δουλειές πιο εύκολα. Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε πώς εξελίχθηκαν τα εργαλεία που χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα.
Από τη σελίδα του Μουσείου Λούλη μπορούμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για την καλλιέργεια του σιταριού. Πάμε μία βόλτα; Στο τέλος κάθε σελίδας που διαβάζεις πάτα το επόμενο για να συνεχίσεις.
Πάμε να παίξουμε λίγο στη σελίδα jele.gr και να καλλιεργήσουμε κι εμείς σιτάρι.
Ας κάνουμε και μια μικρή ασκησούλα ορθογραφίας. Προσπάθησε να βρεις τις λέξεις που είναι γραμμένες λάθος.
πηγή: users.sch.gr/vaskitsios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου