Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΖΩΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ

Μέρη με γλυκό  νερό είναι οι λίμνες και τα ποτάμια. Σε αυτά βρίσκουν καταφύγιο πολλά ζώα και φυτά μέσα κι έξω από το νερό τους. Ο κυπρίνος, η πέστροφα, ο βάτραχος, οι πάπιες, οι κάστορες και τα έντομα είναι μερικά από τα ζώα του γλυκού νερού.Μπορείς να γνωρίσεις μερικά από αυτά μέσα από την παρακάτω παρουσίαση του Φωτόδεντρου.
 Πολύ ωραίο είναι και το παρακάτω βιντεάκι που μας συστήνει κι άλλα ζωάκια της λίμνης.
Για να μην γεμίσουμε τη σελίδα με βίντεο πάτα το ζωάκι της λίμνης για το οποίο θέλεις να μάθεις περισσότερα:
Οι κίνδυνοι για τα ζωάκια της λίμνης παραμονεύουν παντού. Έχουν όμως κι εκείνα να όπλα τους για να προστατεύονται. Ένα από αυτά είναι το καμουφλάζ. Πάτα την εικόνα παρακάτω από το Φωτόδεντρο και προσπάθησε να βρεις πού κρύβονται τα ζωάκια.
Πριν παίξουμε με τα ζώα της λίμνης πάμε να δούμε και να διαβάσουμε μερικά ποιήματα και τραγούδια; Πάτα εκείνο που σε ενδιαφέρει. Υπάρχουν και κείμενα και βίντεο.
Και τώρα ώρα για παιχνίδι. Τα δύο πρώτα είναι από το Φωτόδεντρο. Στο πρώτο κάνε το κουίζ κι έλεγξε τις γνώσεις σου για τα ζώα της λίμνης.
Και στο δεύτερο βρίσκουμε στο κρυπτόλεξο όλα τα ζώα της λίμνης.
Τα δύο τελευταία είναι από τη σελίδα Οικοσκόπιο kids. Στο πρώτο βάλε τα ζώα της λίμνης στη θέση τους.
Και στο δεύτερο βρες την κρυμμένη εικόνα απαντώντας σε ένα κουίζ ερωτήσεων για τους υγρότοπους. Είναι λίγο δύσκολο αλλά δεν πειράζει κι αν δεν ξέρουμε τόσες λεπτομέρειες. Μαθαίνουμε απαντώντας αυτό που πιστεύουμε κι ελέγχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου