Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ 

Οι άνθρωποι από πολύ νωρίς εξημέρωσαν τα ζώα και τα είχαν κοντά τους για να παίρνουν από αυτά εκείνα που χρειάζονταν. Τα ζώα που ζουν κοντά στον άνθρωπο τα λέμε κατοικίδια κι από αυτά κερδίζουμε ένα σωρό πράγματα. Από κάποια παίρνουμε το κρέας, το γάλα ή το μαλλί τους. Άλλα μας διευκολύνουν στις μετακινήσεις μας και στις αγροτικές δουλειές μας ενώ άλλα μας προστατεύουν ή μας κρατούν συντροφιά. Η κότα, ο σκύλος, η γάτα, το γουρούνι, ο γάιδαρος, η κατσίκα και το πρόβατο είναι ,μερικά από τα κατοικίδια ζώα που φροντίζει ο άνθρωπος. Παρακολούθησε την παρακάτω παρουσίαση για να δεις κι άλλα κατοικίδια ζώα και να ακούσεις τη φωνή τους.
πηγή: Φωτόδεντρο
Μπορείς επίσης να παρακολουθήσεις το παρακάτω βιντεάκι για τα ζώα του αγροκτήματος
και το παρακάτω για τα ζώα της φάρμας.
Υπάρχουν πολλά βιντεάκια και τραγούδια στο youtube για κάθε ζωάκι χωριστά αλλά εμένα το αγαπημένο μου είναι το παρακάτω με έναν πεισματάρη γάιδαρο.
Κι αντί να ανεβάσουμε τραγουδάκια για τα κατοικίδια ζώα σκέφτηκα τώρα που είμαστε μεγάλοι να διαβάσουμε μερικά ποιήματα και παραμύθια από το Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού. Διάλεξε για ποιο ζωάκι θέλεις να διαβάσεις και πάτα πάνω του.
Επίσης μπορείς να διαβάσεις τα παρακάτω παραμύθια από τον Μικρό αναγνώστη.



και για να χαλαρώσουμε λιγάκι παίξε το παρακάτω κρυπτόλεξο από το Φωτόδεντρο και βρες πού κρύβονται όλα τα ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου