Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σε αυτό το μάθημα ταξιδέψαμε με ένα καράβι πέρα από τη Γη. Φτάσαμε στη Σελήνη και συναντήσαμε τους Ιππόγυπες και τον βασιλιά τους τον Ενδυμίωνα.Οι ταξιδιώτες μας με ένα δυνατό φύσημα του ανέμου στα πανιά τους ταξίδεψαν ως το φεγγάρι αφήνοντας πίσω τους τη Γη. Θέλεις να δεις πώς είναι η Γη από ψηλά; Ας πάμε μαζί στο Google Earth για να τη δούμε από μακριά και να ταξιδέψουμε. Αν έχεις χρόνο μπορείς να περιηγηθείς σε όποιο μέρος του πλανήτη θέλεις. Πάτα την εικόνα παρακάτω.
Στην πραγματικότητα εμείς ξέρουμε ότι για να πας στο φεγγάρι χρειάζεσαι ένα διαστημόπλοιο κι αστροναύτες. Η NASA κατάφερε να προσγειωθεί για πρώτη φορά στο φεγγάρι το 1969. Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να δεις την πρώτη προσελήνωση.
Εκεί στο φεγγάρι συνάντησαν τον βασιλιά Ενδυμίωνα. Ο Ενδυμίωνας  σύμφωνα με τη μυθολογία μας ήταν βοσκός. Η Σελήνη τον είδε και τον ερωτεύτηκε. Τον επισκεπτόταν τη νύχτα που κοιμόταν και παρακάλεσε τον Δία να τον αφήσει να κοιμάται για πάντα ώστε να μην γεράσει και πεθάνει. Πάτα την εικόνα του Ενδυμίωνα και της Σελήνης για να μεταφερθείς στη σελίδα της Βικιπαίδεια και να διαβάσεις περισσότερα.
πηγή εικόνας: mysticalshakti.blogspot.gr
Σε αυτό το μάθημα ασχοληθήκαμε και με τους τίτλους των παραγράφων. Αντίστοιχη άσκηση μπορείς να βρεις και στο λογισμικό του Υπουργείου. Πάτα την εικόνα παρακάτω, πήγαινε στην εικόνα Ιστορία της γραφής κι από κει στο Ελληνικό αλφάβητο. 
Επίσης είδαμε ξανά τα κύρια κι εθνικά ονόματα. Μάθαμε ότι τα επίθετα που βγαίνουν από τα κύρια ονόματα γράφονται με μικρό κι όχι με μεγάλο όπως αυτά. Για να κάνεις μία επανάληψη στα κύρια ονόματα πάτα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου