Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

 ΕΝΑ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΕΝΟ

Και ήρθε η σειρά μας να επισκεφτούμε τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. 
Η κ. Μαρία Γκαραγκούνη και ο Μελέτης μας περίμεναν με ένα υπέροχο βιβλίο για ένα διαφορετικό σχολείο που συνδύαζε ότι κάναμε και συζητούσαμε στις πρώτες ενότητες των μαθημάτων μας. "Ένα σχολείο ταρακουνημένο" της Άλκηστης Χαλικιά με εικονογράφηση της Ίρις Σαμαρτζή μας έκανε να ταρακουνήσουμε κι εμείς το μυαλό μας, να σκεφτούμε, να ονειρευτούμε, να σχεδιάσουμε και να αλλάξουμε...
Αφού λοιπόν πήραμε την χαλαρή μας στάση στο χαλί ήμασταν  έτοιμοι να  απολαύσουμε την αφήγηση της κ. Μαρίας.

Κι όση ώρα ταξιδεύαμε βρεθήκαμε για λίγο στη θέση του ήρωά μας. Πήραμε κι εμείς ένα κουτί, το ταρακουνήσαμε, το ανοίξαμε και χύθηκαν από μέσα του ένα σωρό σχολικά αντικείμενα. Αχ! Πόσο θα θέλαμε κι εμείς να το ζωγραφίσουμε με τα πιο υπέροχα χρώματα, να το στολίσουμε με ό,τι μας αρέσει, να βάλουμε τα τεράστια μαξιλάρια μας στο πάτωμα και να διαβάζουμε, να έχουμε γιορτές κάθε μέρα..
Μα στάσου... Το κάναμε!
Πήραμε το άδειο κουτί μας και το κάναμε πιο όμορφο με τις ζωγραφιές μας στους τοίχους του.






Φτιάξαμε τα μαξιλάρια που ονειρευόμαστε να έχουμε για να ξαπλώνουμε στο πάτωμα και να διαβάζουμε με τις ώρες τα αγαπημενα μας βιβλία.




Έπειτα αφιερώσαμε έναν τοίχο στη γιορτή των ζώων,




έναν τοίχο για τη γιορτή του βιβλίου κι έναν αφήσαμε άδειο για μια δική μας γιορτή. Είχαμε πολλές ιδέες...

Μετά όμως από ψηφοφορία επικράτησε η γιορτή της σοκολάτας. Οπότε ο τοίχος στολίστηκε με άπειρες σοκολάτες. 


Ίσως καθιερώσουμε και στο δικό μας σχολείο μια μέρα για τη γιορτή της σοκολάτας. Τι λέτε; Θα έρθετε;
Και φυσικά όταν ολοκληρώσαμε τα σχολεία μας είπαμε  ότι τώρα δεν θέλουμε να τα ταρακουνήσουμε γιατί φτιάξαμε το ονειρεμένο μας σχολείο.



Και φυσικά το ένα το πήγαμε δώρο στον Μελέτη και στην κ. Μαρία για να τους ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία τους και το κίνητρο που μας έδωσαν να ονειρευτούμε κάτι διαφορετικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου