Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΕΝΟΤΗΤΑ 8

ΜΑΘΗΜΑ 6

ΣΤΗ ΧΩΧΑΡΟΥΠΑ

Επιτέλους, φτάσαμε στη Χωχαρούπα! Στη χώρα των χαρούμενων παιδιών όπου όλοι μιλούν με στιχάκια. Αφού ο δημοσιογράφος μας θύμισε τις οδηγίες που έπρεπε να ακολουθήσουν τα παιδιά για να φτάσουν στη Χωχαρούπα, κάναμε ανάγνωση κειμένου με τις δραστηριότητές μας και κατανόηση αυτού. Η απορία μας ήταν γιατί οι γονείς αυτών των παιδιών δεν τα έψαχναν!!!! Ή πώς συννενοούνταν αφού ήταν από άλλες χώρες!!!! Πάντως πολύ θα θέλαμε να ήμασταν κι εμείς σε αυτή τη χώρα. 
Μιας κι εκεί τα παιδιά μιλούσαν με στιχάκια τα βρήκαμε στο κείμενό μας και τα χρωματίσαμε. Γράψαμε ένα από αυτά στον πίνακα με τη μορφή ποιήματος και παρατηρήσαμε τις τελευταίες λέξεις. Έτσι μάθαμε την ομοιοκαταληξία. 
Πρώτα προφορικά κι έπειτα μέσα από τα παρακάτω παιχνίδια βρίσκαμε λέξεις με ομοιοκαταληξία και τις ταιριάζαμε σε στιχάκια.

πηγή παιχνιδιών: wordwall.net
Έπειτα, για να το κάνουμε πιο διασκεδαστικό το κάναμε προσωπικό και συμπληρώναμε το όνομα του συμμαθητή μας που ταιριάζει στα παρακάτω στιχάκια.
Και μετά από πολύ εξάσκηση πάμε να παίξουμε κι από εδώ. Διάλεξε όποιο παιχνίδι θέλεις και φτιάξε στιχάκια με ομοιοκαταληξία.




πηγή παιχνιδιών: wordwall.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου